Наразі змінилися правила надання допомоги жінкам і діткам, які хворі чи мають підозру на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: Повідомили, скільки хворих на коронавірус волинян перебуває у реанімації

На цьому акцентувала генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська під час пресконференції в облдержадміністрації, пише ІА Волинські новини.

«Наразі надання допомоги вагітним і породіллям з підозрою або хворим на COVID-19 надає перинатальний центр, а також інфекційна лікарня, залежно від того, який термін вагітності й наскільки ускладнене захворювання, – зазначила вона. – До кожної вагітної ми підходимо індивідуально, спілкуємося з інфекційною лікарнею і вирішуємо маршрут пацієнта. На щастя, вагітних з підозрою на ковід або хворих небагато».

З її слів, стосовно діток теж розділені потоки: тих, які мають супутні патології, окрім коронавірусної інфекції, забирає Волинська обласна дитяча лікарня, а тих, які мають інфекційні захворювання, – інфекційна або районні лікарні.

Читайте також: В Україні знову можуть посилити карантин через індійський штам коронавірусу

«Це вирішують на рівні швидкої допомоги, що везе цих діток до лікувальних закладів, – додала Ірина Горавська. – На щастя, їх теж небагато. І хвороба в них перебігає набагато легше, ніж у дорослих».

Вона також зауважила, що частіше лікарі стикаються вже з ускладненнями в дітей після ковідної інфекції.

«Раджу батькам ретельно спостерігати за станом своїх дітей і вчасно звертатися по медичну допомогу, – наголосила Ірина Горавська. – На жаль, від ускладнень цієї інфекції були й летальні випадки серед дітей через те, що надто пізно зверталися до лікарів».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook