Перше місто, в якому відключили централізоване теплопостачання, – Луцьк. У інших містах з централізованим опаленням поки що котельні працюють.

Читайте також: Пропонують опалювати дровами: у Кабміні знайшли спосіб знизити тарифи на газ

Про це у коментарі ІА "Волинські новини" повідомив заступник начальника управління-начальник відділу систем життєзабезпечення та житлового господарства управління ЖКГ Волинської ОДА Андрій Пиріг.

Він зауважив: голова ОДА 8 квітня видав розпорядження щодо закінчення опалювального сезону 2020–2021 років. Виконкомам місцевих рад рекомендовано закінчити опалювальний сезон, виходячи з кліматичних умов моменту встановлення середньодобової температури протягом трьох днів не нижче +80С.

Наступний крок – підписання відповідних розпоряджень органами місцевого самоврядування. Однак коли завершити опалювальний сезон, місцеві ради вирішують самі.

Читайте також: Повідомили, скільки лучани заплатять за тепло за березень

«Згідно з вранішньою інформацією, Луцьк відучора почав припиняти теплопостачання у житловому секторі. Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський планують завершувати опалювальний сезон 15 квітня. Але це поки попередньо, бо відзавтра буде знову похолодання», – пояснив Андрій Пиріг.

Водночас, каже посадовець, директори шкіл та очільники медичних закладів, можуть на власний розсуд вирішувати коли відключати і вмикати опалення у власних котельнях, враховуючи погодні умови та економію коштів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook