Народний депутат України з Волині Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відеозвернення з підтримкою, яка адресована білорусам.

Читайте також: Суперниця Лукашенка записала нове дивне відеозвернення: жінка закликає припинити протести в Білорусі

Нардеп у відео звернувся до білорусів з закликом не здаватися та стояти до кінця за свободу Білорусі.

"Ви повинні знати, що мільйони українців симпатизують вашій боротьбі. Ми з вами, друзі, на ваших барикадах в Мінську, Бресті, Гомелі, Гродно, Могильові та не лише. Ми солідарні у боротьбі білорусів за свободу. Ми пройшли цей етап шість років тому, і теж стояли за свою свободу і перемогли. Зараз ми робимо усе можоиве, аби Україна стала членом Європейського Союзу та була вільною країною. Не здавайтеся, друзі! Цей шанс може бути останнім. Потрібно робити усе можливе, аби останній диктатор Європи Лукашенко пішов.

Стійте до кінця за ваші інтереси, інтереси вашої країни, за свободу Білорусі, і знайте, що українці завжди з вами і готові допомагати. Ми знаємо, що це боротьба не лише за вашу, а й за нашу свободу!", – зазначив Ігор Гузь.

Читайте також: Кандидат в президенти Білорусі Тихановська покинула країну

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. 

ЦВК оприлюднила попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську – 9,9%, за Анну Канопацьку – 1,68%, за Сергія Черечня – 1,13%, за Андрія Дмитрієва – 1,04%, проти всіх – 6,02%.

9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.

У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.

Кандидат у президенти відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО. Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.

Зазначимо, що нині Тихановська перебуває в Литві.

11 серпня у мережі з'явилося відео із новим зверненням опозиційної кандидатки в президенти Білорусі. У ньому вона закликає білорусів припинити акції протестів в країні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook