Сьогодні, 9 грудня, учасниці руху Femen влаштували акцію під Єлисейським палацом у Парижі, де невдовзі має розпочатися зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. Про це на сторінці у твіттері написала лідерка руху Інна Шевченко.

Читайте також: "Ми плече для Зеленського": учасники пікету на Банковій заперечили можливість штурму Офісу президента

На спинах оголених феменок було написано англійською: "Ласкаво просимо, Путін, військовий злочинець!" Вигукували жінки фразу: "Зупиніть путінську війну", пише ТСН.

Обох активісток затримали.

Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Згідно з графіком, наданим в Офісі президента, після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочнеться зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а о 15:30 – з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. 

Читайте також: Оприлюднили остаточний графік зустрічі Зеленського з Путіним у Парижі

О 16:00 запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів. Після цього – зустріч Путіна та Зеленського віч-на-віч.

 

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook