Станом на 7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували п'ятьох студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.
Читайте також: У луцькому розважальному центрі лучани знову заявляють про отруєння
Стан хворих – середньої важкості. Постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні. За результатами бактеріологічного обстеження, у всіх хворих встановлено етіологічну причину захворювання – це сальмонела, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.
Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів студентів, страви зберігалися в холодильнику. У студентських їдальнях чи інших закладах громадського харчування не харчувалися.
Читайте також: В Україну завезли заражену сальмонелою курятину
Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу, проведеного фахівцями лабораторного центру, 22% з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, 38% – з вживанням яєць, 21% – з вживанням кулінарних виробів.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає