Традиція українського сільського господарства – восени, після збору врожаю, підпалювати рештки рослин, сухої трави або листя загрожує цілій екосистемі.

Читайте також: Стало відомо, чи корисно пити чай з малиною під час застуди

Про це у Facebook написала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Напевне, кожен ставав свідками того, як палають цілі поля, адже такі підпали часто помітні вздовж міжміських трас. Це – дуже небезпечне явище, зазначила Супрун.

Читайте також: Хірургічні маски не захищають від грипу: Супрун зруйнувала ще один міф

"Тварини, птахи та комахи гинуть у вогні або помирають від нестачі їжі. Руйнується верхній шар ґрунту. Разом із димом у повітря потрапляють отруйні речовини – окиси азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Викиди в повітря парникових газів руйнують клімат",– зазначається у повідомленні.

Окрім того, вогонь може легко перекинутися на ліси або домівки людей, які живуть поруч.

Супрун наголосила, що підпалювати залишки рослин – шкідливо, неекологічно та нецивілізовано.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter