Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чи насправді для здоров’я необхідно щодня вживати рідкі страви.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які помилково вважаються корисними на сніданок

Про це Супрун написала у Facebook.

За словами медика, вживання супу або борщу – скоріше питання смаку, аніж здоров’я. Жителі країн, де майже не вживають рідких страв, мають не гірше здоров’я ніж ті, хто вживає суп або борщ щодня.

Відтак необхідність вживання рідких страв не підтверджується наукою. За умови збалансованого різноманітного харчування та вживання достатньої кількості рідини, від них спокійно можна відмовитися.

Читайте також: Лікарі сказали, які сніданки є шкідливими для здоров'я

Проте суп або борщ, попри це, залишаються бажаними стравами для тих, хто дбає про здоров’я. Першою причиною є те, що вживаючи перші стави, людина отримує багато овочів – тарілка супу або борщу містить 3-6 видів овочів.

Другою причиною є те, що у рідких стравах залишаються вітаміни чи мінерали, корисні для організму. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів. А борщ має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються якнайкраще.

Також перевагою супів є те, що зволожена їжа краще перетравлюється.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter