Біля палацу Володимира Путіна в Геленджику знайшлися величезні садиби російських олігархів і наближених до президента РФ людей, серед яких виявився і патріарх Російської православної церкви Кирило.

Читайте також: У Лукашенка знайшли палац в Росії площею в два гектари (фото, відео)

Журналісти показали фото розкішної садиби священнослужителя і розповіли про "патріаршу дачу" в матеріалі "Відкриті медіа".

Резиденція глави РПЦ знаходиться в лісі біля села Дивноморське (за 20 хвилин їзди від аеропорту Геленджика). Об'єкт будувався як духовно-культурний центр, і виглядає як розкішний палац. Зараз автодорогу до нього перекриває шлагбаум ще на дальніх підступах, а на підступах до садиби – стіни, і натягнутий колючий дріт.

Зазначається, що в цьому районі мису Ідокопас в Краснодарському краї РФ шлях і до моря, і в ліс перекривають високі паркани.

За парканом розташована ділянка лісового фонду 14,4 га, яка надана в оренду Московській патріархії РПЦ. Саме там і споруджена садиба, яку місцеві жителі називають "дачею патріарха".

Читайте також: Нардеп від "Слуги народу" у власному маєтку "карантинить" на Кіпрі (відео)

Будувати цю резиденцію почали у 2005 році, перший камінь заклав ще патріарх Алексій II. Тут планувалося розміщення залу для засідань Священного Синоду та офіційних прийомів. У 2012-му вже патріарх Кирило повідомив про завершення будівництва коштом благодійників і Московського патріархату.

Сусід Путіна: журналісти показали палац патріарха Кирила (фото)

"За збігом обставин у тому ж 2012-му італійська газета Il Giorno розповіла, що для неназваної резиденції патріарха Кирила в Росії закуповували розкішні меблі італійської компанії Jumbo (один стіл з рідкісних порід дерева з інкрустацією ручної роботи в елітних московських меблевих бутиках коштує десятки тисяч євро)", – йдеться в матеріалі.

За даними Росреєстра, поруч з культовим комплексом патріархії розміщується критий басейн і 70 га виноградників, а також виноробне господарство. У 2019 році завод і виноградники були записані на РПЦ, а тепер власники ділянок і будівель в Росреєстрі приховані.

Читайте також: Елітні маєтки Медведчука: скільки прихованих будинків та компаній має кум Путіна (фото, відео)

Кілька років тому в пресі з'явилася інформація, що господарство збирається виробляти Cabernet Sauvignon та інші класичні сухі вина з популярних сортів винограду і продавати їх під брендом Mezyb. Виноградники патріархії оцінюються щонайменше у 140 млн рублів (приблизно 52,7 млн гривень), а виноробня і резиденція з усіма будівлями – ще близько 22 млрд рублів (приблизно 8,3 млрд гривень).

Сусід Путіна: журналісти показали палац патріарха Кирила (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook