Російські журналісти показали величезний будинок у Балашисі Московської області, який, за деякими даними, належить білоруському лідеру Олександру Лукашенку.

Читайте також: "Поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде", – Лукашенко до мітингуючих білорусів

Підмосковна резиденція трохи нагадує палац, водночас до виборів в Білорусі вона значилася в списку об'єктів на продаж. Про це повідомляє "360°".

Показаний на кадрах триповерховий будинок площею більше 2 тисяч квадратних метрів розташовано на великий і зеленій території в мікрорайоні Салтиковка. Загальна площа ділянки становить понад 2 гектари, вона обгороджена високим парканом, а по всьому периметру її "охороняють" відеокамери.

Загальна площа ділянки, де розташована ймовірна дача Лукашенка становить понад 2 гектари

За словами охоронця одного з сусідніх будинків, до зазначеної ділянки іноді приїжджають авто з білоруськими номерами. Тому дачу в Балашисі вважають "заміським посольством Білорусі". Він стверджує, що будівля точно не занедбана, адже там постійно хтось є.

"Дача Лукашенка" – це триповерховий будинок площею більше 2 тисяч квадратних метрів

Видання наводить дані з Росреєстру, згідно з якими, з 2001 по 2007 рік об'єкт належав російській нафтовій компанії "Лукойл". У 2007 році його викупила білоруська держкомпанія "Нафтан", яка значиться власником і зараз. За документами, будинок слугує пансіонатом.

Читайте також: "Загубите мене, і це буде початком вашого кінця": Лукашенко з трибуни заявив, що не віддасть Білорусь

Будинок, який називають "дачею Лукашенка", розташований у Балашисі Московської області

Журналісти підкреслюють, що не мають підтвердженої інформації про те, що Олександр Лукашенко коли-небудь використав особисто цей будинок у Московській області. Водночас ЗМІ звернули увагу, що пансіонат деякий час було виставлено на продаж.

У будинку є сауна, басейн, більярдний зал, 14 окремих спалень із санвузлами тощо

Так, за резиденцію в Балашисі просили 267 млн рублів (понад 90,5 млн гривень). В оголошенні було зазначено, що площа цегляної трирівневої будівлі становить 2150 кв. м, а окремого будинку для зустрічі гостей – 210 кв. м.

До виборів у Білорусі будинок, яка за документами є пансіонатом, хотіли продати

"Резиденція з сауною, басейном, більярдним залом, кухнею з професійним обладнанням, просторою їдальнею, камінним залом, залом для проведення засідань. 14 окремих спалень (номерів) із санвузлами, міською каналізацією, відеоспостереженням всього периметра, протипожежною сигналізацією, власною картельною і артезіанською свердловиною", – йдеться в оголошенні, яке стало неактуальним після президентських виборів у Білорусі 9 серпня.

Читайте також: У Білорусі оголосили загальнонаціональний страйк

Оголошення про продаж будинку в Балашисі

Оголошення про продаж будинку в Балашисі (irr.ru)

Загальна інформація про об’єкт

Дані з Росреєстру

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook