Окремі депутати Луцької міської ради, зокрема представники фракцій "Народний Контроль" та "Самопоміч" не підтримали звернення міськради до Кабінету Міністрів щодо закриття основного джерела смороду у місті, яке до того ж поширює шкідливі речовини у повітрі, – заводу із виготовлення біоетанолу "Біо Пек". 

Читайте також: Відома луцька активістка розповіла про "схему" збагачення луцького депутата

Сьогодні, 10 жовтня, під час засідання позачергової сесії деякі луцькі депутати забили на сполох через чергове екологічне лихо у місті. Пише ІА "Волинські новини".  Так, після жовтневих замірів на полях фільтрації підприємства "Біо Пек" у рази підвищені показники норми викидів сірководню та аміаку. Саме тому депутати підтримали рішення закрити підприємство, через яке лучани змушені дихати шкідливими випарами, які також мають неприємний запах.

Як під час сесії зауважив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтин Петрочук, єдиним на сьогодні моментом, який може запобігти екологічному лиху в Луцьку, є заборона виготовлення тієї речовини, що створює неприємний запах у місті.

Читайте також: Донецького "смотрящого" Діму побили невідомі

Разом із тим депутат Ігор Поліщук зазначив, що проблеми у місті розпочались у 2016 році, коли й розпочав діяльність завод "Біо Пек". Враховуючи порушення допустимих концентрацій забруднюючих речовин в повітрі, у липні цього року заводу заборонили використовувати поля фільтрації.

Втім, коли справа дійшла до голосування, шість депутатів із присутніх у сесійній залі двадцяти семи (ще 16 обранців громади були відсутні на засіданні), утримались від голосування. Як наслідок, попри триразову спробу голосування, результат залишився незмінним – із 27 депутатів шість не голосували. Тож проєкт рішення, у якому йшлося про закриття заводу "Біо Пек", який протягом триивалого часу є джерелом смороду у Луцьку, не пройшов.

Читайте також: Відома луцька активістка жорстко "наїхала" на депутата міськради

Варто зазначити, що утримались від голосування депутати: Юлія Вусенко, Микола Собуцький та Алла Надточій, Павло Данильчук, Олександр Лазука, Анна Мов’як. Усі вони – представники фракцій "Самопоміч" та "Народний Контроль".

Зазначимо, що вищезгадані фракції не вперше мають спільну позицію в окремих питаннях. Зокрема, в квітні цього року депутатів згаданих фракцій запідозрили у змові з метою отримання 6,5 млн. гривень "відкату" на покупці для лучан 10 тролейбусів зі Швейцарії.

Зокрема, у 2018 році луцькі "Самопоміч" і "Народний контроль" виступили проти купівлі 10 тролейбусів зі Швейцарії по 950 тисяч за одиницю. А вже через декілька місяців ті ж "Самопоміч" і "Народний контроль" в Чернівцях агітували за придбання тих самих тролейбусів для міста. Щоправда, з націнкою в 60% по 1,6 млн за одиницю. Фактично, сума накрутки на 10 тролейбусах становить 6,5 млн. З цього приводу депутати Чернівецької міськради звернулись до правоохоронців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook