Телефон за один долар: тільки сьогодні і тільки для Вас та часу на обміркування у Вас нема. Просто вводьте номер своєї банківської картки і у вас знімуть з рахунку лише долар − новий вид шахрайства "гуляє" мережею.

Читайте також: У Луцьку шахраї виманили у 84-річної пенсіонерки значну суму грошей

На території України набирає обертів новий спосіб кібер-шахрайства. Більше тисячі українців вже стали жертвами злочинців, які пропонують лише за один долар дороговартісний телефон, або ж брендові речі.  

Інтернет-шахраї  пропонують заповнити анкету, де потрібно вказати майже всі свої персональні дані: ім’я, прізвище, електронну адресу, номер картки і, звичайно ж, пароль до неї.

Для багатьох така пропозиція є аж надто спокусливою і вони, не зважаючи на багаторазові застереження, вказують номер своєї банківської картки з якої дійсно спочатку списують лише долар, а згодом все, що є на банківському рахунку.

Коли ж ошукана людина розуміє, що ні обіцяного телефону, ані грошей на картці у неї нема, вона б’є на сполох, але, як говорять спеціалісти по боротьбі з кіберзлочинністю − повернути кошти майже не можливо.

Більше 15 років українці користуються банківськими картками, проте і досі не всі зрозуміли, що сучасні шахраї не чекають вас під будинком чи банкоматом, і не стежать за вашою сумкою. Ваші гроші вони виманюють у Вас через інтернет.

Будьте обачними, ігноруйте подібні повідомлення. Пам’ятайте про те, що нема "безкоштовного сиру" і  найнадійніший спосіб отримати омріяний телефон – заробити на нього.

Читайте також: У Луцьку шахраї, видаючи себе за комунальників, проникають в квартири

Більш детальніше у вдео-сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook