До невеличкого села Шклинь, яке знаходиться на мальовничій Волині, у Горохівському районі, завітає відомий на всю Україну проект "Хата на тата", який транслюють на телеканалі СТБ, і триває уже декілька сезонів. 

Читайте також: "Нам хочеться побачити, як живуть інші родини": сім'я з Волині взяла участь у проекті "Міняю жінку"

Зателефонувавши до сільської ради, аби дізнатися чи є у цій місцевості сім’я, гідна та готова взяти участь у проекті, голова сільської ради Володимир Солтис відразу порадив сім’ю Івана та Віри Бучман.

Молода сім’я виховує двох донечок-красунь Каріну та Мілану, яким 6 та 2 рочки. Мама, хоч і проживає у селі, але виглядає дуже сучасно та слідкує за собою. Вона присвячує усю себе діткам та хатнім клопотам, а тато трудиться на роботі, аби гідно забезпечувати свою сім’ю. Вечорами уся сім'я ділиться тим, як пройшов їхній день.  Цих людей люблять і поважають усі в селі, адже вони ніколи і нікому не відмовили у допомозі.

Подружжя Івана та Віри Бучман із донечками Міланою та Каріною

Тож журналісти "Під Прицілом" вирішили поспілкуватися із молодою сім’єю та дізнатися, що ж саме спонукало їх до участі у проекті та що вони очікують, приймаючи в ньому участь.

Як стало відомо, зйомки програми розпочнуться уже в четвер, 31 травня. Тож в середу велика знімальна група приїде до села, аби підготуватися до масштабного проекту та не пропустити жодної вагомої деталі. А Іван та Віра з нетерпінням та невеличким переживанням чекають на початок зйомки. Але їх у цьому непростому рішенні підтримує уся громада. 

За умовами проекту, мама поїде на відпочинок у якийсь куточок України, а тато буде прикладом для інших та показуватиме свої вміння у догляді за дітьми та хатніми справами без допомоги дружини. Якщо ж чоловік справиться зі всіма завданнями, сім’я отримає супер приз – 50000 гривень.

Знімати розпочнуть із випускного у садочку старшої донечки Каріни, яка уже цього року переступить шкільний поріг.

Як усе відбувалося та як подружжя сприйняло цю пропозицію, і як готувалися до зйомок, зараз дізнаєтесь.

– Іване Михайловичу та Віро Олександрівно, чому Ви вирішили взяти участь у проекті "Хата на тата"?

– Брати участь у проекті "Хата на тата" нам запропонував сільський голова, адже до сільської ради зателефонували журналісти даної програми і сказали, що їм потрібна сім’я для участі і кого вони можуть порекомендувати.

Саме в той день, коли телефонували із телеканалу СТБ, я (тато – ред.) приходив до голови сільської ради, щоб вирішити певні питання і він запропонував мені взяти участь в шоу. Я приїхав додому, повідомив про це дружину, вона звичайно ж не повірила спочатку, думала, що я жартую. Проте, пізніше, усвідомивши, що це все правда, ми погодились. Адже цікаво буде спробувати себе у чомусь новому, чомусь іншому, якось себе проявити. Та й мені хочеться побачити себе зі сторони, як я буду виглядати (сміється).

Після того, як ми уже погодились до нас зателефонувала журналістка і ми почали спілкуватися – спочатку по телефону, а потім у Skype. У нас запитували абсолютно усе про наше життя: що ми любимо, улюблені актори, співаки, колір і так далі, аби побільше про нас дізнатися. Ми кожен по 2 години розмовляли із журналістами та все більше та більше розуміли – буде непросто, але спробувати себе дуже хочеться.

– А діткам своїм Ви уже повідомляли, що мами не буде вдома, а всю роботу виконуватиме тато? Звичайно ж, Каріна уже старша і розуміє суть справи, а от Мілана ще зовсім маленька і, мабуть, їй буде важко без матусі.

– Так, розмова із доньками уже була. Звісно ж Мілана нічого ще не розуміє, а от Каріна сприйняла усе з розумінням, і коли до нас приїжджали журналісти для особистого знайомства, донька сказала: "Мамо, я вже хочу зніматися". А ще коли ми сказали, що її покажуть по телевізору, її радості не було меж.

Мілана та Каріна

– Яких емоцій Ви очікуєте від участі в проекті?

– Я думаю, що буде важко (тато). Але цей проект зробить нашу сім’ю міцнішою. Хоча у нас усе добре, але ми думаємо, що завдяки участі у програмі навчимося ще краще розуміти одне одного і будемо більше підтримувати. А так, емоцій, звісно ж тільки найкращих, позитивних. Це шанс для нас спробувати себе в іншій ролі, проявити свій характер (жартує Іван).

Кожен має право в житті спробувати щось нове, щось, що подарує незабутні емоції, які залишаться в пам'яті на все життя і неважливо в якому віці доля дарує тобі цей шанс. Важливо правильно його використати і ніколи ні про що не жаліти. А ми молоді, нам хочеться чогось нового (не стримує сміху тато).

Читайте також: Лучанка підкорила серце Рождена і стала переможницею шоу "Холостяк"

– Іване Михайловичу, чи передбачаєте Ви якісь підступні завдання, з якими не зможете справитись?

– Найбільше я переживаю за те, аби не було ніяких завдань пов’язаних із громадою: збори якісь провести, виступити публічно – це для мене все… от цього я найбільше і боюсь, бо думаю, що можу не справитись, а решта не лякає нічого. Зроблю усе, що потрібно буде. Аби тільки не публічний виступ. Але підказує мені моє серце, що цього не оминути (сміється). Адже у всіх сезонах, у кожній серії татові треба провести збори.

– Скажіть, будь ласка, участь у проекті безкоштовна чи оплачувана?

– Участь у проекті абсолютно безкоштовна. Ми не платити зовсім нічого. Нам запропонували – ми погодились. От і все. Всі зйомки будуть фінансуватись керівництвом програми "Хата на тата". Від нас потрібна лише згода.

– Що саме спонукало Вас до участі у проекті "Хата на тата": матеріальне становище, спортивний інтерес чи просто захотілося розбавити "сірі" будні?

– Мабуть це те, що наша сім’я стане міцнішою і ми зможемо перевірити свої почуття на відстані, адже ми ніколи не розлучалися так надовго (мама – ред.). І я думаю, що цей проект подарує нам інші емоції. Звичайно ж я переживаю за те, як Іван справиться, бо діти маленькі ще і хочуть до мами постійно. Але, я впевнена, що все буде добре.

– Віро, куди Ви очікуєте поїхати на відпочинок?

– Оскільки відпочинок буде на території України, то я б дуже хотіла, аби мене відправили на море. Я вже дуже давно ніде не відпочивала. Тож це буде найкращий подарунок для мене. Хоча і в Карпати не проти теж поїхати, але море, сонце, пляж я б хотіла відвідати найбільше.

– Іване, Ви відчуваєте відповідальність перед громадою, адже передача досить популярна і по Ваших діях глядачі зможуть судити про все село?

– Ні, не переживаю. Нехай судять мене і мої дії, село тут абсолютно ні до чого. Але глядач як хоче так і сприймає – це його суб’єктивна думка. А я буду як завжди робити те, що роблю кожного дня і не переживатиму ні за що. Розмови звичайно будуть, тому що до нас вперше завітало телебачення із такою популярною програмою. Тож людям уже цікаво і не терпиться побачити, що ж з цього всього вийде.

Читайте також: Неймовірне перевтілення: волинянка змінилася до невпізнаваності завдяки проекту "1+1"

– Скажіть будь ласка, а Іван уже залишався із дітками сам надовго? І як він з цим справлявся?

– Найбільше скільки я сам залишався з дітьми – це 4 години і все. Це максимум. А як я маю справлятись сам цілий тиждень – я не знаю. Це буде дуже важко.

– Віро, Ви не боїтеся залишати дітей із татом на такий довгий час?

– Ні, не боюсь, я впевнена в ньому, він справиться. Адже це ж тато.

– Іване, що Вас найбільше лякає: домашня робота, догляд за дітьми чи приготування їжі? Чи можливо у Вас є інші страхи?

– Найбільше мене лякає догляд за дітьми, бо менша донька, Міланка, то мамина. Вона без неї нікуди. От я й переживаю, як я маю справитись із двома дівчатами, які кожної хвилини потребують маму. Їх треба нагодувати, заплести, помити, вкласти спати – і все це я сам. Ні, я впевнений, у мене вийде, але буде дуже важко справлятись.

– Віро, як зазвичай проходить Ваш будній день? Яку роботу ви виконуєте найбільше?

– День як день. Це ж село, щодня усе по колу: домашня робота, догляд за дітьми, готування їжі, а зараз літо, то ще й город прибавився… Але я ні на що не нарікаю, мені подобається усе, чим я займаюсь. Звичайно ж хочеться відпочити трішки, змінити обстановку, відчути нові емоції, і я рада, що ми беремо участь у шоу "Хата на тата". Я впевнена, що після цього наше життя зміниться на краще.

– Іване Михайловичу, Ви не переживаєте за те, що коли Ваша дружина приїде з відпочинку, то захоче змінити життя на краще, відійти від буденної рутини? Ви її у цьому підтримаєте?

– Ні, мене (мама – ред.) усе влаштовує. Я люблю свою сім’ю і те, як ми живемо, тож я сама відповім, що нічого змінювати я не захочу.

– Як відреагували Ваші рідні на таке рішення? Адже батьки Івана живуть по-сусідству біля Вас? Чи підтримали вони своїх дітей? 

– Наші рідні нас підтримали у такому виборі. Звісно ж батьки переживають за все: як то буде, а як Іван справиться, аби тільки все добре було… Але вони допомагають нам готуватися до зйомок. Мама, як досвідчена господиня підказує мені як краще і правильно зробити, і я їй повністю довіряю. Батько уже займається сином і дає йому напутні вказівки. Тож нам повезло, що у нас така дружня родина, яка завжди нас підтримує і допомагає, незважаючи ні на що.

– Якщо Ви виграєте головний приз, куди витратите гроші?

– Якщо ми виграємо, то поставимо паркан біля хати. Так чоловік хоче. Це буде нагадуванням про участь у проекті "Хата на тата". Я в своєму чоловікові впевнена і думаю, що він обов’язково справиться. А те, що він каже, що чогось боїться – це будь-хто буде переживати. Але він ні від чого не цурається і тиждень справиться то точно.

Знімальна група каналу СТБ уже приїжджала до нас на знайомство. Вони дивилися де знімати будуть. Тож нам усе сподобалось. Люди хороші, свою справу знають. Уже в четвер почнуться зйомки із випускного старшої донечки Каріни у садочку.

Подружжя Івана та Віри дуже щире та відкрите. У них велике коло друзів, які завжди готові прийти їм на допомогу. У вільний час тато грає у футбол, а мама з дівчатками кожного разу приходить вболівати за команду, у якій грає її чоловік.

Тож усе село з нетерпінням чекає початку зйомок, аби побачити як справиться іхній односельчанин.

Команда "Під Прицілом" бажає удачі та перемоги молодій сім'ї у цьому проекті і з нетерпінням чекає виходу передачі на екрани телевізорів. Тож як тато Іван буде справлятись із завданнями та який відпочинок приготували мамі Вірі, побачимо приблизно за 3 місяці на телеканалі СТБ. Стежте за анонсами.

Вікторія Прийма

Передрук заборонений

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter