У наші дні від дієтологів все частіше можна почути пораду: їжте більше овочів. 

Читайте також: Фахівці назвали найдорожчу та найпопулярнішу ягоду сезону (відео)

Овочі поставляють в організм людини не тільки вітаміни, але й мінеральні речовини, такі як залізо, магній, фосфор, кальцій, калій. Більш того, овочі і фрукти містять в собі органічні кислоти і ефірні олії, пише eatingwell.

Помідори. Лідери за змістом лікопіну, і якщо ви будете частіше додавати у страви натуральну томатну пасту, то знизите ризик появи онкологічних захворювань. У салаті помідори треба заправляти рослинною олією: так вони краще засвояться.

Гарбуз. Помаранчеві фрукти-овочі дуже корисні, тому що містять багато антиоксидантів, включаючи бета-каротин (який в організмі перетворюється на вітамін А). Вони зміцнюють здоров'я очей, шкіри і дихальної системи.

Читайте також: Сік популярного овочу назвали справжнім еліксиром здоров'я

Буряк. Ще один неймовірно корисний коренеплід. Він багатий на вітаміни групи B, вітамінами А, С, РР, калій, фосфор і незамінні амінокислоти. Активні речовини, що містяться в цьому яскравому овочі, запобігають появі судинних спазмів, чистять судини і знижують артеріальний тиск.

Спаржа. Спаржа чудова: вона смачна, корисна і з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Цей овоч – джерело вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.

Шпинат. Попри те, що шпинат швидше можна назвати травою, він є овочем і являє собою дуже корисний продукт. Шпинат по праву можна назвати суперфудом сучасності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook