Томатний сік – популярний і корисний. Він забезпечує організм майже всіма необхідними вітамінами, мінералами і антиоксидантами.

Читайте також: Назвали продукти, від яких потрібно відмовитися перед сном

Томати в своєму складі мають чимало корисних речовин в пропорціях, ідеальних для засвоєння організмом. Ці ж речовини містяться в соку, однак варто пам'ятати, що все добре в міру, пише food.ndtv.

Поєднання в томатному соку заліза і вітаміну С сприяє синтезу гемоглобіну і утворенню нових еритроцитів. Це дозволяє запобігти або лікувати різні типи анемії, в тому числі і у вагітних.

Особливо помідори заслуговують на нашу увагу завдяки великому вмісту в них лікопіну – потужного антиоксиданту, який міститься в м'якоті овочу. Лікопін цілюще впливає на загальний стан організму. А деякі вчені пов'язують цю речовину з профілактикою ряду онкологічних захворювань.

Читайте також: Які продукти небезпечні для організму влітку і як їх замінити

Вживання соку з помідорів добре впливає і на серцево-судинну систему. Калій живить серцевий м'яз. Пектин сприяє виведенню з крові холестерину і підвищує рівень гемоглобіну. При вживанні напою в організмі виробляється серотонін, який називають гормоном щастя. Він нівелює вплив стресів на людину. Такий самий ефект можна отримати і під час вживання шоколаду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook