У продовження протестів у Білорусі оголошено загальнонаціональний страйк з 17 серпня. Страйк триватиме до виконання вимог протестувальників. Про це повідомляє опозиційний Telegram-канал Nexta Live.

Зазначимо, учасники масових акцій вимагають провести чесні вибори в країні та висловлюють невдоволення фальсифікаціями і перемогою президента Олександра Лукашенка.

Також повідомляється, що протести в Мінську продовжаться і після Маршу свободи. Протестувальники з 17:00 пройдуть від Стели по проспекту Переможців до ГУМа, після чого повернуться на майдан Незалежності.

Читайте також: "Жыве́ Белару́сь!": у Луцьку відбулася мирна акція на підтримку білорусів (фоторепортаж)

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську – 9,9%, за Анну Канопацьку – 1,68%, за Сергія Черечня – 1,13%, за Андрія Дмитрієва – 1,04%, проти всіх – 6,02%.

9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.

У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.

У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли і проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати та гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.

В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, низка країн закликала Мінськ зупинити насильство.

16 серпні опозиція анонсувала проведення наймасштабнішого маршу свободи в історії Білорусі. Своєю чергою, влада влаштувала в центрі Мінська великий провладний мітинг. За повідомленнями очевидців, на акцію «добровільно-примусово» звозили бюджетників з усієї країни.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook