За кандидата в президенти України Володимира Зеленського в другому турі виборів готові проголосувати 61% українців серед тих, хто планує прийти на вибори 21 квітня, за нинішнього главу держави Петра Порошенка – 24%.

Читайте також: У Порошенка опублікували відео, на якому Зеленського збиває вантажівка (відео)

Про це свідчать дані квітневого опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас із всіх опитаних 51% українців мають намір голосувати в другому турі за В.Зеленського, 21% – за П.Порошенка, 18% поки що не визначилися, а 10% не мають наміру голосувати.

В опитуванні також наводяться дані щодо електоральних уподобань тих, хто визначився з вибором. Так, серед тих, хто має намір голосувати в другому турі й уже визначився, 71% - за В.Зеленського, 29% – за П.Порошенка.

В.Зеленський випереджає свого конкурента в усіх вікових категоріях. Крім того, він є лідером серед жителів сходу, півдня і центру країни. Водночас на заході України позиції обох кандидатів майже рівні.

Читайте також: Команда Порошенка тисне на церкви, аби ті агітували прихожан голосувати за нього на виборах (відео)

Згідно з даними соцдослідження, 61% опитаних вірять, що наступним президентом України стане В.Зеленський, 17% – П.Порошенко. Ще 22% не визначилися з відповіддю.

Серед електоральних груп кандидатів, які набрали значні результати в першому турі, відносна більшість переконана, що майбутнім главою держави стане В.Зеленський. У середовищі прихильників П.Порошенка половина впевнені в перемозі свого фаворита, але водночас чверть вірить у перемогу В.Зеленського.

Соціологічна група "Рейтинг" проводила опитування 5-10 квітня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів, особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження – не більше ніж 1,8%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook