У м. Кременець Тернопільської області внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув відомий український бард, кобзар Василь Жданкін.

Читайте також: На межі життя і смерті: відомий український музикант потрапив у жахливу аварію (фото)

Як повідомили у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, ДТП сталася 2 вересня близько 19:00, передає "Уніан".

За попередніми даними, 61-річний житель Кременця, керуючи скутером, при виїзді з другорядної дороги не надав перевагу в русі автомобілю марки Volkswagen Passat B5. Внаслідок зіткнення водій скутера помер на місці ДТП.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Читайте також: Перестало битися серце знаного режисера-документаліста (фото)

Як відомо, наприкінці 80-х – початку 90-х минулого століття Жданкін співав у складі львівського кабаре "Не журись!" разом із Віктором Морозовим та Тарасом Чубаєм.

У 1989 році він став володарем гран-прі фестивалю "Червона рута". Зокрема, на фінальному концерті фестивалю він вперше публічно виконав пісню "Ще не вмерла Україна", яка згодом стала офіційним гімном України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook