Наразі існує два сценарії розгляду земельного закону №2178-10 у Верховній Раді.

Читайте також: "Вдало одружився": у екснардепа "козака" Гаврилюка знайшли триповерховий будинок у Карпатах

Про це повідомляє радник прем’єр-міністра України з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак на своїй сторінці в Facebook.

Мушак підкреслив, що до розгляду земельної реформи в Раді все готово.

"Є два варіанти розгляду у ВР. Або за повною процедурою, займе близько 2 місяців і одну і ту ж зміну в різних варіаціях будуть розглядати більше 2000 разів. Або згідно з рекомендаціями комітету, який пропонує розглянути документ з використанням 119 і 45 статті Регламенту ВР. Сам розгляд займе до 3 годин", – написав Мушак.

Також політик описав дану процедуру.

"Зараз правки об’єднані у 9 блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. В таблиці я розписав про що вони. Відповідно всі інші поправки в тих же положень законопроекту вважаються відхиленими. Те ж саме можна повторити в сесійній залі", – зазначив він і опублікував аналіз.

Мушак повідомив, що спочатку на погоджувальній раді ухвалюється рішення щодо розгляду цього закону по 119 статті. Оскільки коаліція "Слуга народу" має більше 226 голосів, то для цього рішення не потрібно погодження інших фракцій. Далі за це рішення має проголосувати лише 150 депутатів в сесійній залі, тому що це процедурне рішення.

Читайте також: Запуск ринку землі: в Раді розповіли, скільки коштуватиме гектар (відео)

"Після цього 9 основних поправок повинні бути підтримано 226 голосами "за". Всі інші правки відповідно до статті 45 Регламенту ВР вважаються вже розглянутими і відхиленими. Далі залишається розглянути ще 46 інших поправок, якими пропонують змінити норми виходять за межі законопроекту. Після цього голосують за законопроект 226-ма голосами "за" у другому читанні і в цілому. Процедурно це займе до 3 годин", – зазначив політик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook