Незабаром у Луцьку з'являться нові лабораторії, які будуть проводити тестування на COVID-19, а також будуть облаштовані нові кабінети із апаратами Комп'ютерної томографії.

Читайте також: "Він повинен відповісти за свій злочин перед українцями", – Ігор Палиця про відставку Степанова (відео)

Про це повідомив народний депутат, лідер політичної партії "За Майбутнє" Ігор Палиця в ефірі програми "Право на владу" сьогодні, 8 жовтня.

"На сьогоднішній день ми знайшли два апарати КТ (комп'ютерної томографії – ред.) – один в Китаї, один в Японії. Вони будуть на Волині через чотири тижні. Різницю суми транспортування апаратів літаком 35 тисяч доларів оплатить Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

За ці чотири тижні перед медиками Інфекційної лікарні та дитячої обласної лікарні завдання – обладнати за рахунок міського та обласного бюджету приміщення, які будуть готові для того, щоб прийняти апарати КТ та підготувати фахівців. 

Керівник Інфекційної лікарні два тижні тому написав заяву на звільнення, тому що він не справився з поставленими перед ним завданнями – обладнати додаткових 80 ліжкомісць із кисневими станціями. 

Читайте також: Нардеп Ігор Палиця захворів на COVID-19

Окрім того, ми знайшли три лабораторії, які будуть робити 1100 тестів в добу – половина з яких буде автоматично визначатися, а інша половина – вручну. Ці лабораторії будуть в Луцьку уже через 21 день і уже будуть готові приміщення для їхнього встановлення", – зазначив Ігор Палиця.

Також нардеп зазначив, що вчора він уже отримав перший негативний ПЛР–тест на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook