Влітку 2020 року у Луцьку для туристів відкриють підземелля колишнього колегіуму та монастиря єзуїтів. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Читайте також: "Казали, віддайте в інтернат, але материнська любов творить дива": як у Луцьку народилася "сонячна" кав’ярня

"Частина вже розчищених підземель є під Кафедральним собором святих апостолів Петра і Павла. Проводяться реставраційні роботи у підземеллях, що раніше їх бачили тільки працівники і керівництво Волинського коледжу Національного університету харчових технологій. Сподіваємося, що роботи в рамках проєкту закінчаться до кінця липня 2020 року, і в нас буде чудова туристична атракція для лучан та гостей міста", – сказав заступник міського голови Григорій Недопад.

У адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку анонсували про завершення господарських робіт у підземеллі собору Петра і Павла та відкриття туристичного маршруту до величного 400-літнього підземелля. 

Читайте також: "Перебування підприємців на території Старого ринку – незаконне", – депутат луцькради

Крім того, цьогоріч планують відкрити "Центр середньовічної культури" на базі спортивного клубу з середньовічного бою "Айна Бера". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook