Працівники муніципальної варти можуть приступати до примусового демонтажу контейнерів, у зв’язку з закінченням термінів дії договорів, подальше перебування підприємців на території Старого ринку – незаконне.

Читайте також: Підприємці Центрального ринку мали рік на переїзд, – заступник міського голови

Про це йшлося в ефірі програми "На часі" телеканалу "Аверс".

Депутат Луцької міської ради, голова постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Олександр Козлюк розповів, що, згідно з прийнятим на останній сесії міської ради рішенням, термін дії договорів підприємців було припинено 2 лютого, тож вони повинні були б до 3 лютого добровільно звільнити територію ринку. Оскільки цього не сталося, працівники муніципальної варти можуть приступати до демонтажу павільйонів.

Спершу розчистити планують ліву частину Центрального ринку, що прилягає до парку.

"90% депутатського корпусу (стільки обранців громади проголосували за рішення про демонтаж конструкцій на ринку) та 80% лучан погоджуються з тим, що Старого ринку не повинно бути. Ніхто не говорить за молочно-м’ясний павільйон, адже це приватна власність. Однак усі контейнери-черепашки, які знаходяться безпосередньо на комунальній землі міста Луцька, будуть демонтовані", – сказав Олександр Козлюк.

Він зазначив, що секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт підписав розпорядження для створення тимчасової робочої групи, котра й займатиметься демонтажем. Її очолив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: Що думають лучани про перенесення Старого ринку

"Звичайно, в деякій мірі людей (підприємців ринку) шкода, але це питання обговорюється вже близько 10 років. Ще у 2009–2010 роках, коли я очолював департамент підприємництва, вже говорили про те, що в такому форматі ринок не може існувати, а активісти, громадськість піднімали питання про перенесення ринку на вулицю Боженка", – пригадав депутат.

Він додав, що підприємцям запропоновано альтернативу – переїзд на вулицю Боженка, де вже облаштовано Новий ринок. Окрім того, його власник Любомир Пахолко погодився надавати підприємцям пільгові умови.

"Рано чи пізно цей ринок запрацює. Вже налагоджено автобусне сполучення – навіть сьогодні до Нового ринку можна спокійно дістатися громадським транспортом", – зазначив Олександр Козлюк. До переваг Нового ринку він теж відніс зручність інфраструктури, наявність просторої стоянки тощо.

Депутат переконаний: "Наше місто має приваблювати не тільки туристів, зокрема й із інших країн, а й самих мешканців". Так, уже оголошено конкурс на найкращу концепцію облаштування території Старого ринку. До конкурсу допускають лише сертифіковані організації.

Наостанок Олександр Козлюк звернувся до працівників ринку: "Шановні підприємці, більшість лучан прийняли своє рішення, зокрема й через делегованих депутатів, які передусім представляють громаду. Скільки вже можна? Говорили, пропонували пільгові умови для переїзду, попереджали. Що ще не так? Розумію, що не всі лучани відразу їздитимуть на Новий ринок, але, повірте, якщо альтернативи не буде, містяни пристосуються й оцінять переваги цивілізованого ринку на Боженка".

Читайте також: Підприємці Старого ринку просять муніципалів допомогти їм із переїздом (фото)

Нагадаємо, у Луцьку триває демонтаж торгових контейнерів на Центральному ринку міста. Підприємцям запропонували пільгові умови переїзду на Новий ринок, який в межах Луцька є єдиним, що відповідає вимогам, із безкоштовним та пільговим періодом розміщення, додатковими транспортними рішеннями та іншими умовами, що відображені у меморандумі.

Підприємці Центрального ринку просять муніципалів допомогти демонтувати металеві контейнери їх власними силами, аби згодом перевезти їх на "Новий ринок".

А частина підприєців ринку блокують доступ до контейнерів на що працівники муніципальної варти поскаржились в поліцію. Адже підприємці, масово порушують правила дорожнього руху, провокують конфлікти та намагаються побити представників муніципальної варти. 

Детальніше у сюжеті ТРК АВЕРС:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook