Один з колишніх очільників "Свободи" у Луцьку Святослав Боруцький отримав вирок за хабарництво. В листопаді 2017 року екс-депутат обласної ради отримав хабар у 2 тисячі доларів, за які мав допомогти підприємцю з встановленням малих архітектурних споруд (МАФ) у Луцьку для торгівлі продуктами харчування.

Читайте також: На які гроші живуть громадські активісти?

Святослав Боруцький визнав свою провину і пішов на угоду з обвинувачувачем. Злочин екс-"свободівця" вважається злочином середньої тяжкості, який завдав шкоди лише суспільним інтересам. Тому між прокурором Олександром Ліпком та Святославом Боруцьким була укладена угода і колишній депутат отримав лише штраф у розмірі 10 тисяч грн, про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Керівник фракції "Свобода" у міськраді Микола Федік, коментуючи даний інцидент, заявив, що Святослав Боруцький вже більше року не є партійцем і "Свобода" не несе жодної відповідальності за його персональні дії.

Однак факти натякають на інше. Святослава Боруцького на суді захищав адвокат-"свободівець" і працівник офісу Іван Пікун. Тож, схоже, партія не стояла осторонь в цій справі і, очевидно, 2 тисячі доларів хабара мали потрапити не до посадових осіб місцевого самоврядування, а у кишені до депутатів "Свободи" в Луцькраді, які в свою чергу мали "допомогти" підприємцю з МАФами.

Читайте також: Чому розсипалась "Самопоміч" на Волині

Відзначимо, що свого часу Святослав Боруцький був наставником для цілої плеяди теперішніх "свободівців", які наразі займають деструктивну позицію у ЛМР і обслуговують інтереси олігарха Степана Івахіва, намагаючись дестабілізувати політичну ситуацію в місті.

Зокрема, теперішній лідер "Свободи" Микола Федік після закінчення ВНЗ так ніде й не працював і швидко став яскравим партійцем. Сидячи на мізерній офісній зарплаті, він все ж зміг стати мільйонером. У 2015 році в декларації він зазначав, що "тимчасово не працює" і отримував від держави допомогу по безробіттю. А за підсумками 2016 року він задекларував дохід в 999,9 тисяч грн, нібито, від підприємницької діяльності, в основному, за юридичні консультації.

Микола Федік / фото Волинські Новини

Водночас, за інформацією надійних джерел, недоброзичливці звинувачували Миколу Федіка, що той посприяв відходу Святослава Боруцького з політики, аби посісти місце секретаря луцької "Свободи", натиснувши на його вразливе місце – проблеми з алкоголем.

Додамо, що очільник ВО "Свобода" Микола Федік у ЛМР увійшов до топ-5 найбільших депутатів-прогульників.

Окрім "ідейного мільйонера" Миколи Федіка здібними учнями Святослава Боруцького також є активісти Павло Заєць, Андрій Білан, Петро Герасим'юк.

Отже, за рішенням судді, отримання хабара у 2 тисячі доларів є злочином середньої тяжкості, який завдав шкоди лише суспільним інтересам. Проте, водночас махінації представників "Свободи" завдають удар по репутації всієї Луцької міської ради і створюють негативний образ професіоналам, які чесно працюють на благо суспільства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook