Об'єднання "Самопоміч" в Луцьку і на Волині в цілому розпадається на очах. Активні її члени, які отримали посади у керівних органах поступово почали покидати партію і продовжувати працювати на благо міста без партійних прапорів.

Читайте також: У Луцьку очільниця партії Садового намагається "викачати" з міської казни більше 120 тисяч гривень

Головна причина в тому, що керівництво волинської "Самопомочі" не зацікавлені у стабільній політичній ситуації Луцька і у процвітанні міста. Коли їхні члени професійно намагаються виконувати роботу і приймати фахові рішення задля позитивних зрушень, то, схоже, отримують "на горіхи" від керівників.

Зокрема, нещодавно "Самопоміч" покинули Мар'яна Сорочук, Юлія Євпак та Сандра Міненко. Останні дві вже тривалий час працюють в структурних підрозділах міськради, а Мар'яна Сорочук лиш нещодавно приступила до виконання обов'язків радника міського голови Луцька.

Читайте також: Мар'яна Сорочук стала радником Луцького міського голови

Попрощатись із "Самопоміччю" їх примусив їхній професіоналізм та прагнення робити реальні речі на благо міста, а не займатись популізмом і голослівною політикою, що вимагала скандальна Юлія Вусенко. Сама вона стала однією з головних причин поступового краху "Самопомочі". Її політичні амбіціїї стати мером Луцька перетворили партійний осередок на "п'яту колону" у міській та обласній раді. В підсумку, фракція "Самопомочі" розсипалась як у міській раді Луцька, так і в обласній раді Волині.

Зараз "Самопоміч" представляє собою рупор і трагікомічну труппу опального олігарха Степана Івахіва, яка намагається розхитати політичну ситуацію в місті і очорнити позитивні здобутки своїх конкурентів з міської влади. Така диструктивна лінія поведінки сприяє відходу з партії справжніх професіоналів та патріотів Луцька й Волині.

Читайте також: Скандальна луцька секретарка наплювала на проблеми лучан та "Луцьктепла"

Водночас Юлію Вусенко це не надто турбує. Вона продовжує гнути свою псевдоопозиційну лінію і намагається будь-яким способом повернути собі посаду секретаря міськради, яку з ганьбою примусово покинула у 2017 році.

Юлію Вусенко не зупиняє навіть те, що наразі поліція порушила кримінальну справу щодо неї за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Йти ж на видкриті вибори мера вона боїться, адже розуміє, що шансів у неї вкрай мало і хоче отримати посаду через інтриги і суди. Тому й порушила закон, не призначивши вибори міського голови Луцька після смерті Миколи Романюка.

Поки Юлія Вусенко грається у опозицію і обслуговує інтереси олігарха Степана Івахіва, діючи не в інтересах лучан, її "Самопоміч" впевнено рухається за горизонт і ризикує накликати на себе ще більшу ганьбу на Волині та загальну неприязнь людей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Віталій Іщук