Хлопець, який на мотоциклі збив чоловіка, уникнув покарання у зв’язку з Законом України "Про амністію у 2016 році". Зазначимо, що після ДТП постраждалий став інвалідом ІІ групи.

Читайте також: До розбійного нападу на неповнолітніх у Луцьку може бути причетний 24-річний поліцейський

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, пише ІА Волинські Новини.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 22 серпня 2017 року неповнолітній обвинувачений рухався проспектом Грушевського на мотоциклі "Урал М67-36" зі швидкістю близько 20 км/год. Під'їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, що поблизу РЦ "Промінь", юнак відволікся та допустив наїзд на пішохода, який переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

Внаслідок ДТП потерпілий отримав численні травми, серед яких – переломи. Згідно висновку експерта, отримані травми відносяться до категорії тяжких та середніх.

Допитаний у судовому засіданні неповнолітній свою вину визнав повністю, однак не погодився з цивільним позовом про відшкодування моральної шкоди.

Читайте також: На Волині судили горе-батька, який зарізав сина з інвалідністю

Натомість потерпілий розповів у суді, що через отримані травми йому довелося тривалий час лікуватися. З його слів, обвинувачений через місяць після пригоди відшкодував йому збитки в сумі 25 тисяч гривень. Обгрунтовує заявлений цивільний позов в частині моральної шкоди тим, що за рік часу обвинувачений не попросив у нього вибачення. Крім того, як зазначив постраждалий, він проходив реабілітацію, а у ДТП отримав травми, які ускладнюють його повсякденне життя та в результаті яких він визнаний інвалідом ІІ групи. До того ж, його звільнили з роботи за станом здоров’я.

Врахувавши всі обставини справи, суд визнав неповнолітнього мотоцикліста винним та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі. Однак на підставі ЗУ "Про амністію у 2016 році" звільнив від відбуття покарання. Окрім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого, тож обвинувачений має сплатити матеріальну шкоду у розмірі – 20 700 гривень, а також 50 тис. грн моральної шкоди.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter