За добу 17 травня підрозділи Головного управління ДСНС України у Волинській області здійснили 59 виїздів для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів, проведення навчань та тренувань. Хибних викликів – 0, повідомили в ГУ ДСНС Волині.

Читайте також: На Волині в пожежі загинув 56-річний чоловік

17 травня рятувальники ліквідували 2 пожежі у житловому секторі в Луцькому та Ковельському районах.

О 16:12 до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу в 5-ти поверховому цегляному житловому будинку на вулиці Рівненській у місті Луцьку. Пожежа виникла в трьохкімнатній квартирі на першому поверсі в кухні. Працівники 1-ої та 25-ої Державних пожежно-рятувальних частин м. Луцьк локалізували пожежу о 16:18, ліквідували - о 16:20. Через сильне задимлення рятувальники працювали в апаратах на стисненому повітрі. Ймовірна причина пожежі: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроплити.

Ще одне повідомлення про пожежу у житловому секторі надійшло о 19:41 – горів цегляний житловий будинок у м. Любомль. О 20:00 силами рятувальників 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Любомль та працівників місцевої пожежної охорони смт Головне горіння локалізоване, о 20:13 – ліквідоване. Вогонь пошкодив покрівлю та перекриття на незначній площі. За попередніми даними, до пожежі призвело коротке замикання електромережі.

Читайте також: Четверо дітей лишилися без даху над головою: родині з Волині потрібна допомога

17 травня працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення провели знешкодження застарілих боєприпасів у Ковельському та Старовижівському районах. Зокрема на Ковельщині біля села Скиби піротехніки вилучили артилерійський снаряд калібру 76 міліметри. Крім того, ще одну авіабомбу АО піротехніки вилучили біля села Мизове Старовижівського району.

Вилучені небезпечні предмети знешкоджені у спеціально відведених місцях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook