У Луцьку представники "Cамооборони Волині" побили 20-річного юнака. Били ногами по голові, душили і запихали в автомобіль, імовірно, щоб викрасти. Родичі потерпілого хлопця викликали патрульну поліцію та швидку, але поліцейські замість того, щоб затримати злочинців, допомогли їм завести авто і зникнути з місця злочину. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс", пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: Активісти "Самооборони Волині" вкотре зухвало побили та ледве не задушили лучанина

Нагадаємо, в Луцьку в ніч з 16 на 17 листопада на бульварі Дружби Народів група з п'яти осіб жорстоко побила 20-річного лучанина.

"Я впав, тому почав прикриватися. Далі отримав два удари з ноги в ніс. І коли почав прикривати лице руками, мене стали бити по ребрах. А коли знову опустив руку, то отримав кулаком в обличчя. Ніс не зламаний, однак є дуже сильний забій. Лікар сказав, що є струс мозку", – поділився з журналістами потерпілий Олексій.

На запитання, чи нападники пояснили, за що били, хлопчина відповів: "Ні. Був удав ззаду. Я впав. Мене почали копати ногами, душили, запихали в автомобіль – усе з нецензурною лайкою. Це вже потім сам Павло Щегельський поставив мені питання, чому я говорю, що є в "Самообороні", чому прикриваюся цією організацією… Так, я раніше чергував із ними, їздив, допомагав. Але протягом останніх подій, про які він запитував, я ні разу не говорив, що є в "Самообороні".

Потерпілому хлопцю – 20 років. Конфлікт у нього виник із 17-річним товаришем Андрієм Сичевським. І один, і другий разом ходили з "Самообороною Волині" в патрулювання. Якось молодший заклав старшого товариша за те, що той їздив без прав за кермом. Між ними виник конфлікт, хлопці почали між собою з’ясовувати хто, навіщо і кому що говорив. Одного разу неповнолітній самооборонівець Андрій Сичевський у компанії своїх побратимів пішов до свого ексдруга на розбірки. Телефоном викликав на вулицю о 23-й годині. І коли Олексій вийшов з під’їзду, на нього напали і почали бити. Потім затягнули в автомобіль, а один із нападників почав душити хлопця.

"Четверта особа – Юрій Силюк. Це власник машини. Мене спершу копали, під час цього не матюкалися. Потім, якщо не помиляюся, Павло Щегельський сказав: "Берімо його". Вони мене закинули на задні сидіння машини і Юрій Силюк почав мене душити. Під час того, як він мене душив, мені зателефонував чоловік сестри. Я встиг вибити руку з горла і крикнути, що мене душать, аби він приїхав", – пригадав потерпілий юнак.

Якби не дзвінок швагра, хто знає, чим би все завершилося. Потерпілий розповідає, що на нього напали п’ятеро осіб. Точно пам’ятає, що били четверо. Усіх знає особисто. Це Юрій СальніковПавло Михальчук, Павло Щегельський та Юрій Силюк. Зазначимо, що Юрій Силюк потерпілому годиться в батьки. Хлопець каже, саме він його душив в салоні свого автомобіля.

Коли родичі побитого хлопця викликали швидку і поліцію, патрульні замість того, щоб затримати нападників, допомогли їм завести автомобіль, який заглох, і зникнути з місця події. Одного з них навіть підвезли на поліцейському авто додому.

"Мені вже потім друзі розповідали, що в тих, хто на мене напав, заглохла машина, бо сів акумулятор. І патрульні допомогли їм підзарядити авто, тож ті поїхали. Одного з них – Павла Михальчука – вони на своїй службовій машині підвезли додому", – сказав Олексій.

Вже зараз відкрили кримінальне провадження. Але попри те, що потерпілий опізнав усіх нападників, у справі фігурує лише один невідомий.

Водночас керівник обласної організації "Самооборони Волині" Олександр Ніколайчук відмовляється коментувати цю історію. Мовляв він ні при чому і ні за кого не відповідає.

"Хлопці нехай і пояснюють, якщо щось подібне відбулося… Ви відповідаєте за дії своїх колег, підлеглих чи керівників?" – зазначив він журналістам.

Як розповів потерпілий Олексій, до самої організації він претензій не мав, поки його не побили учасники "Самооборони Волині".

Читайте також: Поліцейський з Волині разом із товаришами жорстоко побили атовців у Львові, – ЗМІ

Зазначимо, що Олександр Ніколайчук пройшов у депутати Луцької міської ради від "Європейської солідарності". Проте досі не зрозуміло, на яких підставах представники громадського формування патрулюють місто і хто їм на це надав дозвіл. А головне – чи безпечні вони для суспільства, адже вже неодноразово з’являлася інформація про те, що представники "Самооборони" гамселили людей на вулиці, бо, на їхню думку, вони неправильно себе поводили. До прикладу, майже рік тому чоловіки напали на підлітків, які перебігали дорогу на червоне світло. Спочатку дорослі обматюкали дітей, а далі ще й відлупцювали.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook