У Волинській обласній інфекційній лікарні помер пацієнт із селища Шацьк, який був інфікований коронавірусом. Про це інформує Шацька районна державна адміністрація.

Читайте також: Волинь за новими показниками не готова до послаблення карантину, – МОЗ

Хворий 1973 року народження, житель селища Шацьк, був госпіталізований у Волинську обласну інфекційну лікарню, де 22.06.20 року помер.

Загалом у Шацькому районі станом на 22.06.2020 рік за інформацією Любомльського міжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" зареєстровано 38 підозр на COVID-19. 

Всього проведено 99 ПЛР-досліджень з них підтверджено – 18 хворих, що складає 18,2%%. 

У розрізі населених пунктів хворі розприділяються: смт. Шацьк – 11 випадків, с. Голядин – 5 випадків, с. Пульмо – 1 випадок, із них: 2 дітей до 17 років.

Серед захворілих 1 працівник ТзоВ "Волинська ягідка", 1 медпрацівник, 1 працівник "Приватбанку", 1 працівник відділу Держкадастру, 2 учні, 1 працівник Шацької райради,1 працівник військкомату, 5 безробітні,  4 пенсіонери, 1 працівник Шацької РДА.

У селі Голядин зареєстровано сімейне вогнище COVID-19. Госпіталізовано 3 хворих. 15 знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Видужало 4 хворих.

Читайте також: Двоє померлих волинян з коронавірусом мали супутні захворювання

На всіх хворих підготовлені і подані донесення в ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Інформація передана у КНП "Шацька районна лікарня Шацької  районної ради" для медичного спостереження за хворими і контактними. Списки хворих і контактних по вогнищах надіслані до Шацького ВР Любомльський ВП ГУНП у Волинській області для здійснення нагляду за самоізоляцією хворих і контактних з ціллю недопущення розповсюдження інфекції. В вогнищах проведена заключна дезінфекція, надані інструкції щодо щоденного проведення дезінфекційних заходів при проведені самоізоляції.

Загалом станом на 23 червня в області зареєстровано 1894 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 117 у дітей та 322   у медичних працівників. Одужало 553 особи, з них 39 дітей та 110 медичних працівники.  54  випадки хвороби завершилось летально, в тому числі померло 3 медичних працівники.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook