В обласному центрі пропонують виділити окрему смугу руху для громадського транспорту на проспектах Соборності та Відродження.

Читайте також: Українські водії не готові відмовитися від авто, щоб зменшити затори


Таку петицію зареєстрував Вадим Слива, повідомляє ІА Волинські Новини.

Лучанин звернув увагу, що часто на основних транспортних артеріях міста можна побачити автобус у середній або лівій смузі руху.

«Водії маршруток намагаються обʼїхати/обігнати один одного і проскочити один перед одним. Особисто я не бачу необхідності в таких маневрах для великогабаритного і повільного громадського транспорту, адже це сповільнює загальну динаміку руху вулицями міста, створює небезпеку виникнення аварійних ситуацій і не дає жодних переваг ні пасажирам, ні іншим учасникам дорожнього руху», – наголосив він.

Як приклад вдалого вирішення схожої проблеми назвав Львів, де праву смугу руху на багатьох вулицях виокремили виключно для громадського транспорту.

«Пропоную провести експеримент у нашому місті і виділити праву смугу руху на проспектах Соборності та Відродження для громадського транспорту, заборонивши громадському транспорту виїжджати з цієї смуги, а іншим учасникам руху заїжджати на неї. Це зробить рух цими проспектами більш організованим, безпечним і динамічним», – переконаний автор петиції.

Нагадаємо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 людей. Підтримати пропозицію Вадима Сливи можна за посиланням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook