У Луцьку, спільно з краєм Ліппе (ФРН), реалізовується проєкт "Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька". Цей проєкт передбачає встановлення 9 "розумних зупинок" для громадського транспорту, кожна з яких міститиме інформаційне табло, на якому висвітлюватиметься інформація про прибуття громадського транспорту, сонячну батарею, точку для підзарядки смартфону, зовнішнє освітлення, смітники для роздільного збору сміття, сітілайт та камеру відеоспостереження.

Читайте також: У Луцьку перевізник маршруту просить підвищити тариф до 10 гривень

Інформує пресслужба Луцької міської ради.

Сьогодні встановлення першої такої конструкції було розпочато на зупинці "Центральний універмаг міста".

Окрім того, реалізація проєкту передбачає закупівлю серверу для збереження інформації з камер відеоспостереження, розробку Стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року, створення сайту, що висвітлюватиме інформацію про громадський транспорт Луцької МТГ, організацію навчань для працівників Луцького підприємства електротранспорту та багато іншого.

Читайте також: У Луцьку хочуть продовжити популярний маршрут

Проєкт фінансується у співпраці із Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Engagement Global gGmbH та Сервісної служби "Міста в єдиному світі", програма Nakopa. Сума грантових коштів становить 6 541 000 грн, а співфінансування з бюджету громади – 1 014 660 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook