У п'ятницю, 13 квітня, о 18.00 на вулиці Чорновола, 2 відбудеться урочисте відкриття поля для міні-футболу та "Фестиваль спорту", куди запрошуються всі бажаючі.

Про це повідомляє радник міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Луцьк зробив величезний крок вперед". Ігор Поліщук – про топ-3 своїх досягнень, найбільший скандал в історії міськради і що потрібно, аби Луцьк став…

"Міська влада визначила спорт одним з пріорітетних напрямків своєї діяльності. Минулого року вперше за всю історію Луцькою міською радою облаштовано три міні футбольних поля зі штучним покриттям в різних мікрорайонах міста.

У цю п'ятницю о 18:00 за адресою вул. Чорновола, 2 відбудеться урочисте відкриття міні футбольного поля зі штучним покриттям та "Фестиваль спорту". Запрошуємо мешканців 33-го та 55-го мікрорайонів, дорослих та дітей.

В програмі заходу: спортивні естафети, міні-футбол, волейбол, спортивні змагання.

Учасники заходу будуть нагороджені призами та подарунками від Луцької міської ради", – зазначає Ігор Ігорович.

Читайте також: Лучани висміяли горе-експерта за висновок про вкрадені кондукторами 5 млн грн

Відзначимо, що попередня влада була абсолютно байдужа до розвитку спорту у Луцьку. Вона зовсім не займалась популяризацією та створенням умов для масового спорту, адже була надто зайнята боротьбою за владу і дерибаном бюджетних коштів та землі.

Яскравим прикладом є один із учасників тріо "експертів" "Волинського ЦРУ" – Юрій Моклиця, який будучи на посаді заступника міського голови Луцька, недноразово підозрювався у розкраданні бюджетних коштів. Зокрема широкого розголосу набрала історія з використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. Тендер на очистку басейна виграла фірма, яка запропонувала послуги, котрі на 200 тисяч грн були дорожчі за ідентичні.

Не все чисто й гладко вийшло і з розчищенням берега річки Стир, на що було виділено понад 1 млн грн з міського бюджету, які були освоєні фірмою його друга. Наразі перший заступник міського голови Григорій Недопад взявся за питання розчистки берега річки, аби любителі плавання та звичайні відпочиваючі могли приємно та з користю проводити там час.

"Близько 270 учасників із чотирьох громадських організацій загартовуються на набережній та у річці Стир в центральному парку Луцька. Про це розповів Олександр Лукашевський, активіст громадської організації "Асоціація зимового плавання і фізичної культури", із яким ми зустрілись нещодавно на березі Стиру. Пан Олександр звернувся із проханням про очистку від зайвої та проблемної рослинності вздовж берегової лінії річки, де прихильники оздоровчих процедур полюбляють плавати. Очищення річки Стир уже в процесі, дно річки почистимо із залученням водолазів та активістів, а зайву рослинність у вказаних місцях приберемо після того, як спаде "велика вода". Також розглянемо прохання Олександра про вирівнювання спуску до річки уздовж берегової лінії, будуть встановлені й сходи із поручнем для спуску у воду. До виконання запланованих робіт залучимо соціально відповідальний бізнес. Вдячний Олександру за звернення і за активну роботу по сприянню і популяризації здорового способу життя. Олександр заснував у Луцьку школу боксу РИНГ-2012, де діти займаються безкоштовно. Приємно мати справу із активною і небайдужою людиною", – повідомив Недопад у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook