Більше 50 юних спортсменів з трьох областей України взяли участь у рамках турніру на призи славетного волинського тренера.

Читайте також: У Горохові відкрили оновлений сучасний стадіон

Відкритий турнір серед юнаків та дівчат 2000 року народження та молодших на призи Заслуженого тренера України Миколи Авраменка відбувся 20 жовтня у Луцьку, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як розповів Микола Авраменко, сім років тому його вихованці організували кубок на його призи. Його вихованці загалом здобули 50 медалей на чемпіонатах Європи та світу. Серед них – дворазовий чемпіон світу серед юніорів Юрій Лавренюк, який встановив п’ять світових рекордів, шість майстрів спорту міжнародного класу. На тренерській роботі він перебуває вже 45 років. Серед волинян, з його слів, було багато чемпіонів та рекордсменів світу, Європи та України, син тренера Андрій Авраменко очолює школу вищої спортивної майстерності.

Виховати чемпіона, зі слів тренера, складно, але є команда тренерів та багато перспективних дітей, які займаються важкою атлетикою.

У змаганнях беруть участь понад 50 юних важкоатлетів з Волинської, Рівненської та Львівської областей у десяти вагових категоріях. Зі слів тренера, такі змагання вже варто проводити не протягом одного, а протягом двох днів.

Учасників турніру вітали представники обласної та міської влади.

Читайте також: Волинянка вирушила на "Ігри нескорених" в Австралію

Радник голови Волинської облради Вячеслав Рубльов зазначив, що сподівається, що сьомий турнір на призи Миколи Авраменка дозволить молодому поколінню розвиватися, показувати високі спортивні результати, адже це покоління – майбутнє України. Він відзначив, що голова Волиньради Ігор Палиця завжди каже, що спорт – це основна риса, яка повинна розбудовуватися на Волині, адже стадіони та дитячі майданчики в області відкривають для дітей. Голова облради підтримує і важку атлетику, а люди, які вкладали своє життя в цей вид спорту, заслуговують на пошану та підтримку. Радник голови облради висловив сподівання, що на турнір приїздитимуть не тільки з інших областей країни, а й з закордону. Він побажав наснаги, перемог та удачі учасникам турніру.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що таке спортивне свято дає можливість хлопцям та дівчатам показати себе, показати результати тренувань, зусиль, яких вони докладали протягом тривалого часу, адже у спорт приходять для того, щоб перемагати. Перш за все, потрібно перемогти себе, свої лінощі, слабощі, невпевненість. Він подякував організаторам турніру за те, що ті знаходять можливість не просто розвивати спорт, а підтримувати тих молодих людей, за якими майбутнє нашої держави та спорту, дають можливість молоді реалізувати себе там, де потрібна сила волі, фізична сила та розрахунок. Цей досвід, з його слів, не даремний, адже передаватиметься з покоління у покоління, а спорт для українців був, є і буде важливим та визначальним. Григорій Пустовіт побажав учасникам змагань показати найкращі результати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter