З нагоди 73-х роковин Волинської трагедії у кафедральному костелі святих Апостолів Петра і Павла відбулась пам’ятна меса. 

Читайте також: Луцька делегація вшанувала пам'ять волинських воїнів, що загинули під Волновахою

Про це повідомляють у прес-служба Луцької міської ради.

На урочистості завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур, секретар канцелярії Президента Республіки Польща Анджей Дера, аташе з питань оборони при посольстві Ресбуліки Польща у Києві, капітан І рангу Мачєй Наленч, учасники Організації Польських Полонійних Харцерів, а також інші представники України та Польщі.

Святу месу двома мовами очолив єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви Віталій Скомаровський, проте взяли участь у ній також святі отці польської Римсько-Католицької Церкви та Української Греко-Католицької Церкви. Під час спільної проповіді неодноразово лунали заклики до примирення та єднання українського і польського народів, акцентуючи на необхідності прощення.

Читайте також: У Луцьку вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

"Христові страждання і смерть, які в безкровний спосіб повторюються під час кожної святої меси – це Його жертва Богові за кожного з нас, за кожний наш гріх і заради нашого примирення з Богом. Щоденно ми маємо робити іспит совісті, щоб якомога краще розпізнати те, що в нашому житті віддаляє нас від Бога, і стати на шлях навернення, благаючи його про допомогу. Ставлення до ближнього – це наче продовження нашого ставлення до Бога, це перенесення нашого внутрішнього, духовного світу назовні, у вимір взаємовідносин між людьми. Тому зневага, яку зазнає Бог у наших помислах, неодмінно втілиться у зневагу по відношенню до наших братів. Насамперед гріх коїться в серці людини і лише потім проявляється в її словах та вчинках", – зазначається у пастирському посланні Єпископа Віталія Скомаровського.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook