Влада міста Луцька активно розпродавала комунальне майно за безцінь у 2012 році. За рік із аукціонного молотка з копійки могло піти до 5-ти приміщень. У такий спосіб минула каденція влади роздала півміста комунального майна, інформує ТРК Аверс.

Читайте також: Кому "совісні" депутати міськради роздали 100 гектарів землі в Луцьку

Прикладів дармових аукціонів є чимало. Зокрема, будівлю на вулиці Крилова, яка є архітектурною окрасою міста, продали замість 8 млн грн стартової ціни за 2,8 млн грн. Приміщення має близько 1700 квадратних метрів. Раніше в ньому розташовувався один із департаментів Луцькради. Однак з 2007 по 2012 рік будівля була не зайнятою і її вирішили продати. Щоправда, скинули ціну більше ніж на 5 млн грн.

Інший об'єкт знаходився за адресою вул. Грабовського, 5. Раніше там була будівля військового комісаріату. Однак з часом вона занепала. Влада вирішила продати об'єкт площею 500 кв. метрів із землею під ним всього за 500 тисяч грн. Тепер на цьому місці стоїть житловий комплекс.

Ще одну будівлю з офісними приміщеннями площею 200 кв. м влада продала лише за 140 тисяч грн. 

Такий вигідний аукціон з розпродажу майна Луцька у 2012 році ініціював тодішній директор відділу управління міської комунальної власності Тарас Яковлев

Тоді керівник відомства заявляв у ЗМІ, що продаватись буде те майно, яке недоцільно тримати.

"Продати цей будинок – єдиний для нас вихід. Будинок не використовується, тому руйнується. А ті інвестиції, яких потребує будівля, щоб довести її до ладу, місту точно не під силу. Та й бюджет чимось наповнювати треба", – пояснював черговий продаж майна за абсурдно низькою ціною Тарас Яковлев.

"...та й набити кишені відкатами за дармовий аукціон можна..." – забув додати очільник управління комунальної власності.

Читайте також: Казка від Тараса Яковлєва: як вкотре обдурити лучан?

Реальний стан речей був таким, що Тарас Яковлев продавав за копійки майно міста і не наповнював бюджет, а навпаки розкрадав його. Місто втратило багато цінних приміщень за "копійки". Сьогодні ж він відмовляється коментуват свої рішення 6-річної давнини. 

Після втрати посад у міській раді Тарас Яковлев довго без роботи не сидів. Для нього знайшли тепле місце у Волинській ОДА і призначили радником голови облдержадміністрації. Там Яковлев нібито працював на громадських засадах, тобто, безоплатно. Цікаво, за які кошти він жив у такі важкі економічні часи.

Цікаво, що свідомий і цінний радник очільника ОДА жодного разу не з'являвся в приміщенні обладміністрації. Хоча, не варто відкидати, що він міг давати поради губернатору по телефону.

Пізніше він став експертом у ГО "Волинський центр розвитку урядування", в якому за гроші від замовників обливав брудом своїх політичних конкуретнів і роздавав безглузді "експертні" оцінки роботі чинної влади міста.

Коли лучани зрозуміли нікчемність ЦРУ і почали висміювати його "фахівців", то громадська організація фактично припинила свою діяльність.

Зараз же Тарас Яковлев зайняв дуже грошовиту посаду голови Луцької РДА. Не виключено, що схеми з дерибаном майна повернуться, але у більших масштабах. 

Висновок про кваліфікацію Яковлева і мотиви роботи на високих посадах напрошується сам по собі.

Кожна тверезо мисляча людина, тим більше керівник управління комунальної власності, не мав би розпродавати за безцінь майно. Будівлі необхідно було відреставрувати та здавати у оренду, що стабільно приносило б бюджету міста кілька мільйонів. Наразі ж ця цифра є сміховинною – близько 2,5 млн грн. А все тому, що Тарас Яковлев розпродав за копійки цілу низку об'єктів з землею, які на сьогодні перетворились на житлові комплекси та іншу коштовну нерухомість.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter