Члени виконавчого комітету Луцької міської ради внесли зміни до роботи ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста. Відповідне рішення підтримали на позачерговому дистанційному засіданні виконкому сьогодні, 4 травня.

Читайте також: У Луцьку розпочали роботу ярмарки сільськогосподарської продукції

А саме, мова йде про припинення роботи фермерського ярмарку поруч з ТЦ "Глобус" на вулиці Єршова у Луцьку.

Як зазначила начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міськради Наталія Рибай, що виключення з переліку фермерського ярмарку по вулиці Єршова викликане неконтрольованим скупченням людей та недотриманням затверджених раніше вимог роботи ярмарків.

"На вихідні розпочали роботу ярмарки. У суботу, 2 травя, біля "Глобусу" виникли проблеми з організацією фермерського ярмарку, а саме були скупчення відвідувачів без масок, не всі продавців виконали затвердження вимоги. Через це було прийнято рішення виключити дане місце з переліку для організації цих ярмаріків", – зазначила Наталія Рибай.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт доповнив виступ Наталії Рибай: 

"Коли ми приймали рішення по ярмарках, головним завданням було – дати можливість нашим фермерам продавати власну продукцію. Але дехто це зрозумів неправильно. Там, де роботу ярмарків асоціальція фермерів взяла під свій контроль, їхня продукція була перевірена, був порядок. А коли виникло питання по ярмарку біля "Глобусу", то там ситуація вийшла за певні межі: люди почали торгували мороженою морською рибою та бананами.

Було прохання ходити у масках та дотримуватися дистанції. Ми не займається вихованням, а надаємо можливість працювати. Фермери сказали, що вони не можуть нести відповідалність за цей ринок, на відміну від інших. Ми раніше йшли на зустріч, але всьому є своя межа, адже основна мета ярмарку – дати можливість продати вирощене, а не перетворити ярмарок в банальний ринок без правил та норм", – зазначив Григорій Пустовіт.

Читайте також: Послаблення карантину: у Луцьку запрацюють фермерські ринки та кіоски (адреси)

З його слів, дане рішення буде попередження всім, адже найближчим часом планується відкриття агропродовольчих ринків.

"Багато супермаркетів та магазинів забути про карантинні вимоги, яких потрібно дотримуватися. Ми від переконань переходимо до іншого: до сьогодні накладалися штрафи, а там де нас не розуміють, ми будемо закривати. Або фермери, які хочуть продавати там продукцію, наводять порядок, або цього ринку там не буде", – зазначив Григорій Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook