Міська влада значну увагу приділяє питанню розвитку спортивної інфраструктури. У минулі роки відкрито кілька футбольних полів зі штучним покриттям та спортивні майданчики з поліуритановим покриттям. Завершуються роботи з облаштування першого баскетбольного майданчика.

Читайте також: Зробимо Луцьк інклюзивним: стартує новий проєкт фонду Ігоря Палиці "Тільки разом"

Також при капітальному ремонті прибудинкових території обов’язково будуються чи відновлюються дитячі майданчики. Про це інформує Луцька міська рада.

Усе це робиться, аби діти та молодь мали місце, де проводити час активно, дбати про здоров’я, а не сидіти у смартфонах.

І от незабаром новий спортивний майданчик збудують у дворі будинку на проспекті Молоді, 4. Сьогодні з цієї нагоди відбулася зустріч радника міського голови Ігоря Поліщука, заступника міського голови Костянтина Петрочука, директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимира Захожого з мешканцями навколишніх будинків.

У ході розмови Ігор Поліщук зауважив, що це буде багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Займатися спортом тут можна буде цілий рік. За його словами, роботи уже розпочалися і будуть завершені до середини серпня.

"Цьогоріч ми плануємо облаштувати п’ять таких майданчиків. Один з них у вашому дворі. Тут багато дітей і сподіваюся їм буде цікаво займатися. Ми уже у багатьох дворах збудували такі майданчики. Мешканці задоволені, адже це стало місцем проведення вільного часу дітворою. Вони гарні і якісні. Однак, треба визначити відповідальну людину, яка доглядатиме за майданчиком, аби його не знищили. Він повинен мати режим роботи і закриватися на ніч, щоб тут не розпивали алкоголь чи не займалися дурницями", – додав він.

Читайте також: У Луцьку з'явиться чотири унікальні мурали

Ігор Поліщук зазначив, що також поруч з майданчиком встановлять вуличні тренажери. Під час зустрічі мешканцям представили варіанти обладнання, вони мають визначитися і подати свої побажання у міську раду.

Під час зустрічі громадяни піднімали й інші проблемні питання, зокрема, щодо встановлення лавочок та смітників у дворі, додаткового ігрового обладнання на дитячому майданчику.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook