У селі Любче Рожищенського району мешканці вже вкотре відзначили День села.  Громада традиційно зібралася у місцевому Будинку культури. 

Читайте також: На Волині відкрили новий дитячий майданчик

Про це повідомляє "УКРОП Волинь".

Завітав привітати мешканців села з нагоди свята та відкриття дитячого майданчика, обладнаного за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", радник голови облради, керівник фракції "УКРОП" обласної ради Вячеслав Рубльов.

Зал був переповнений вщент. Концерт аматорських колективів місцевої громади розпочали маленькі артисти із любченського дошкільного навчального закладу. Щирими оплесками вітали талановитих дітей жителі громади та їхні гості. Радували учасників урочистих подій вокалісти із будинків культури сіл Залісці, Башове, Кременець та Любче, а також співочий колектив "Любчаночка".

Привітав селян із святом від депутатського корпусу громади голова Копачівської ОТГ, до якої належить село, Олександр Совтис.

"Копачівська об'єднана територіальна громада започаткувала плідну співпрацю із обласною радою та Фондом Ігоря Палиці "Тільки разом", – зазначив під час урочистостей Олександр Совтис. – Багато добрих справ на території громади спільно втілили в життя. З ініціативи депутатів ОТГ, Володимира Петрука і Валерія Герасимчука біля Любченського будинку культури за фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" встановили дитячий майданчик. А ще з обласного бюджету виділено 300 тисяч гривень на ремонт покрівлі у дитячому навчальному закладі. У середині серпня уже плануємо розпочати ремонтні роботи. І ще є чимало планів на майбутнє".

Читайте також: Довгоочікуваний День села в Іванівці

За словами Володимира Петрука, у селі Любче – майже 200 дітей із понад 700 сільських жителів, тому думка про дитячий майданчик визріла давно. 
"Розпитував, цікавився, як обладнати ігрову зону для дітей у селі, а тоді побачив подібні майданчики у Рожищах. Подумали, порадилися і вирішили взятися за справу. Згодом зрозуміли, що власними силами такий дороговартісний задум нам не вдасться реалізувати. Тому звернулися за порадою до рожищенського представника Фонду "Тільки разом" Григорія Козакевича. Він і запропонував підготувати проект. Розпочали активну співпрацю, яка й принесла такий гарний результат. Тепер діти мають де проводити активне та змістовне дозвілля. А задуми є і надалі", – розповів укропівець.

Володимир Петрук стверджує: наразі усі в селі працюють на землі, тому ближче до зими будуть працювати над новими проектами. 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter