Погода в Україні цієї зими регулярно лякає своїми різкими гойдалками, але і радує любителів заметів і пухнастого снігу. У понеділок, 8 лютого, частину країни скувало снігопадами та накрило морозами й за прогнозом синоптиків, жителів країни чекає ще дві хвилі такої погоди.

Читайте також: Хуртовини, ожеледиці та снігопади: волинські синоптики спрогнозували погоду до кінця тижня

Україну накриє снігопадами і морозами у лютому ще двічі. Про це розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі "24 каналу".

Головний синоптик країни зазначив, що зараз спостерігається звичайна зима, від якої ми відвикли через аномальну погоду. Снігопади зазвичай виникають у зв'язку з переміщенням на нашу територію циклонічних утворень.

"Один з циклонів зараз розташований над Україною і викликає не критичний, але досить інтенсивний снігопад в західних, північних і центральних областях України", – пояснив Кульбіда.

Він додав, що це не всі сюрпризи, які погода приготувала українцям в лютому і нас чекає ще два таких циклони. Перший – 10 лютого, а другий накриє – 11-12 лютого.

Читайте також: Сніжний циклон з сильними морозами вируватиме в Україні кілька днів

"Так, снігу додасться ще стільки, скільки є зараз. А морози після 13 лютого посиляться по всій території України та будуть сягати від 15 до 20 градусів морозу, а в окремі дні буде ще прохолодніше", – розповів глава Українського гідрометцентру.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook