Безпрецедентно довге засідання тристоронньої контактної групи відбулося сьогодні в Мінську. Воно тривало шість годин поспіль, ідеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Пішла з життя відома українка, якою захоплювалися мільйони (фото)

Серед питань, які обговорювали, був обмін полоненими – це підтвердила член гуманітарної підгрупи Валерія Лутківська. Згідно з першими даними щодо підсумків переговорів, у Мінську домовилися про нове перемир’я, яке має запанувати в ніч проти неділі, 21 липня – від 0:00 години. 

Також було досягнуто домовленості про обмін полоненими у форматі 101 на 50 з представниками "ДНР" і за формулою 107 на 19 з представниками "ЛНР". Такі цифри назвали представниці обох організацій, заяви яких поширюють ресурси сепаратистів. Якщо ці дані вірні, то терористи можуть звільнити 69 полонених, Україна ж за них може передати 208 злочинців. Однак для здійснення цього обміну потрібен час, аби завершити необхідні юридичні процедури. За даними російських ЗМІ, сам обмін може статися наприкінці серпня – на початку вересня. 

За словами речниці Леоніда Кучми Дарки Оліфер, сторони також пообіцяли надати спостерігачам ОБСЄ повний доступ до території у зоні конфлікту. У Станиці Луганській на звільнених сепаратистами територіях буде прибрано символіку квазіугруповань. "В гуманітарній підгрупі підтверджено місцезнаходження 69 наших громадян, яких ми прагнемо звільнити. В закладах української пенітенціарної системи перебуває 208 осіб, яких запитує протилежна сторона. Домовились в найстисліші терміни провести роботу в двох паралельних напрямках: юридична очистка і підготовка до взаємного звільнення підтверджених осіб та подальше підтвердження утримуваних осіб", – розповіла вона. "Є позитивні зрушення у забезпеченні сталого мобільного зв'язку на всій території Донбасу", – додала Оліфер. 

Читайте також: Дуже зайнятий: чому Порошенко системно бреше, щоб не йти на допит в ДБР

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook