У Володимирі-Волинському карантин продовжили до 22 червня, оскільки епідеміологічна ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Волині не відповідає умовам послаблення карантину.

Читайте також: Відзавтра у Луцьку перекриють рух на одній із вулиць

Про це інформують на сайті Володимира-Волинського.

20 травня 2020 року Кабмін прийняв постанову № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

Однак, вони уже носять адаптивний характер та залежать від епідситуації по COVID-19 в конкретній області. А оскільки епідеміологічна ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Волині не відповідає умовам послаблення карантину, то регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні у Волинській облдержадміністрації, прийняла рішення поки не послаблювати обмеження та не переходити до другого етапу виходу з карантину. А стан справ оцінити через сім днів.

Тож беручи до уваги рішення уряду, регіональної комісії ТЕБ та НС, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій теж продовжила у місті Володимирі-Волинському дію карантину до 22 червня.

Читайте також: У Луцькраді повідомили, коли зможуть відкрити садочки та відновити рух транспорту у місті

Разом із тим, управління житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету міської ради уже проводить роботу з перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів по місту, щодо забезпечення дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів при наданні послуг.

Управління освіти, молоді та спорту теж активно працює в напрямку відновлення роботи дитсадків із дотриманням усіх відповідних вимог постанови "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Нагадаємо, станом на 10.00 23 травня в області зареєстровано 759 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 182 особи. 22 випадки хвороби завершився летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook