30 березня у конференц-залі ЦНАПу відбулась нарада щодо запровадження у закладах освіти Луцької міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики, посилення роботи з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок та попередження проявів булінгу в учнівському середовищі.

Читайте також: У волинській громаді на дистанційне навчання перевели 3 класи

Про це йдеться на сайті Луцькради.

У заході взяли участь міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутати Луцької міської ради Роман Кравчук, Оксана Лєщинська, Катерина Шкльода, представники виконавчих органів міської ради, комунальних закладів міста, Головного управління Національної поліції у Волинській області, духовенства, а також педагоги та керівники навчальних закладів.

"На превеликий жаль, зараз ми щодня спостерігаємо процес падіння, відсутності моральних цінностей в молодого покоління, розповсюдження наркоманії в нашому місті та країні в цілому. Все більше молоді обирає цей шлях і ми, безумовно, не можемо стояти осторонь цих проблем", – розпочав нараду Ігор Поліщук. 

Однією із перших, присутні обговорили проблему популяризації здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок. Міський голова підкреслив, що одним із способів реалізації поставлених завдань є потужна інформаційна компанія у навчальних закладах міста. А одним із її інструментів він виділив матеріали, підготовані Волинським обласним благодійним фондом "Преображення": "Пам’ятаю, як у школі до нас завітали представники фонду із фільмом про шкідливість наркоманії. Я запам’ятав його на все життя". 

Читайте також: У 13 волинських територіальних громадах можуть посилити карантин

Також було зазначено, що надзвичайно важливою є і боротьба з каналами поширення наркотичних засобів у мережі, а також із їх рекламою на вулиці. А до виготовлення друкованої продукції та створення відеороликів про здоровий спосіб життя долучиться фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

Ще однією важливою темою стало запровадження у закладах освіти уроків християнської етики. Це стане відповіддю на виховні виклики, які стоять сьогодні перед суспільством, але ця шкільна дисципліна має бути позаконфесійною. Йдеться, щонайперше, про духовний розвиток дитини – такі години морального спілкування допоможуть подолати інформаційний вірус, який атакує голови та серця підростаючого покоління.

"Звичайно, школа не може замінити батьківське виховання та виховання в сім’ї. Що ми можемо зробити – привити правильні цінності, для того щоб діти стали здоровими, успішними членами суспільства", – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: Українським освітянам підвищать заробітну плату

До слова також долучилась заступник міського голови Ірина Чебелюк: "Формування повноцінного громадянина та члена суспільства починається з дитинства. Наша основна ціль та подальші кроки – ретельно вивчити ситуацію, яка є на сьогодні, зробити контрольний зріз, намалювати схему роботи та налагодити тісну співпрацю, роботу з батьками. Вектор розвитку має бути максимально спрямованим на формування свідомого громадянина".

Шкільну програму годин духовно-морального спрямування має розробити спеціально створена робоча група, адже діти повинні отримувати підтримку та розуміння від батьків та професіоналів, а не однолітків на вулиці чи у соціальних мережах. В свою чергу, президент всеукраїнського благодійного фонду "Сім'я" Андріан Буковинський презентував учасникам наради навчально-методичний посібник "Основи сім'ї", який уже найближчим часом розглянуть на черговому засіданні депутати міської ради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook