У Польщі наступного тижня планують посилити карантинні обмеження у зв'язку з різким зростанням інфікування коронавірусом COVID-19. Уряд розглядає, наприклад, зменшення кількості людей, які можуть з’являтися разом у публічних місцях. Про це розповів прессекретар Міністерства охорони здоров'я Польщі Войцєх Андрусевич, пише ТСН з посиланням на Gazeta.pl.

Читайте також: В МОЗ оновили список країн зеленої та червоної зони: як змінився перелік

За інформацією міністра, рішення про посилення карантину ще не ухвалене, але це може статися вже найближчим часом. Наразі МОЗ країни проводить консультації з експертами щодо подальших дій. З його слів, причина різкого сплеску - наслідок повернення людей до нормального ритму життя після періоду літніх відпусток.

"Останні результати показують одне – нам потрібна маска, соціальна дистанція і гігієна рук. Навіть якщо ми не можемо тримати дистанцію, давайте одягнемо маску. .. Якщо їх не використовувати, кількість щоденних заражень збільшиться до двох тисяч. У магазинах ми не помічаємо збільшення кількості нових випадків (там встановлено масковий режим – ред.)", – сказав Андрусевич.

Як він зазначив, польський уряд розглядає можливість посилення обмежень саме в "червоній" і" жовтій" зонах. Там вважають, що це допоможе стримати спалахи коронавірусу.

"Міністр охорони здоров’я запропонує обмеження в червоних і жовтих зонах і, ймовірно, ці обмеження незабаром з’являться. Це будуть обмеження, що стосуються можливості зустрічей, контактів людей", – заявив Андрусевич.

Читайте також: Україна не буде продовжувати заборону на в'їзд для іноземців

Нагадаємо, за минулу добу у Польщі виявили 1587 нових випадків зараження коронавірусом – найбільше від початку пандемії. Найбільше нових інфікованих у Мазовецькому та Малопольському воєводствах. Загалом в Польщі 84,3 тисячі хворих на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook