В Українській православній церкві Московського патріархату скаржаться, що їх виганяють з храмів, та не дають змоги молитися в церквах, адже не хочуть молитись разом з Православною церквою України через не визнання її.

Читайте також: На замовлення з Росії: у Луцьку молодики розмалювали церкву

Про це розповів архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря), пише УНН.

"Храм Божий для християн, звичайно, є місцем молитви. Ми знаємо з Євангеліє, що на всякому місці, де людина призве Ім’я Боже спасеться якихось перешкод, щоб молитися будь-де. Тут не йдеться про те, що в храмі чи не в храмі молитися. Йдеться про те, що з боку представників російської церкви звинувачення звучать в контексті претензії на майно релігійних громад", – сказав архієпископ.

Водночас архієпископ ПЦУ Євстратій зазначає, що коли на загальних зборах релігійна громада приймає рішення вийти з юрисдикції російської церкви, то відповідно до законодавства це рішення реалізується релігійною громадою і ця громада зберігає за собою право на церковне майно.

Читайте також: Забув про Томос: Порошенко активно намагається змусити протестантів голосувати за себе

"З боку російської церкви часто є випадки, коли вони розділяють громаду, і меншу частину, яка хоче залишитися в Російській церкві, вони називають, що оце є ця громада і вона претендує на одноосібне розпорядження майном, а дві третини і більше громади, нібито, нічого не знає. І так, як вони відмовляються визнавати Українську церкву, як церкву, то вони й звершують своє богослужіння окремо, тому, що вони не хочуть молитися разом з Українською церквою, як це було і до цього і тому вони самі себе ставлять у таке положення і цим хочуть підтвердити, що їх хтось переслідує, якісь гоніння відбуваються", – додав архієпископ Євстратій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook