Сьогодні, 4 серпня, на Схід з допомогою для наших захисників знову відправився волонтер Сергій Добродомов, більше відомий як "Дєд Волинь". Автомобіль з вантажем, який вдалося зібрати на передову завдяки небайдужим людям, вирушив у тяжку та довгу дорогу сьогодні від ринку "Північний".

Читайте також: "Мрію поїхати на Схід, коли звільнять Іловайськ", – лучанка розповіла про волонтерство, перемоги та свій біль

Наші воїни, які перебувають на передовій та захищають нас, постійно потребують підтримки та допомоги. Цього разу у військових постала гостра потреба у питній воді та продуктах харчування. Тушонка, м'ясні каші, ковбаси, овочі, макарони, варення та майже тонна питної води, усе це вдалося зібрати завдяки волонтерам, підприємцям, капеланам та просто небайдужим людям, які розуміють важливість цього вантажу для наших захисників. 

Як зазначив "Дєд Волинь" його дорога в зону ООС пролягатиме через Рівне та Полтаву, де мікроавтобус теж довантажать уже зібраною там допомогою.

"Їм треба допомогати. Вони – на війні. Якщо для когось її немає, то для них є. Вони воюють з Російською федерацією. Возив, вожу і буду возити", – коротко зазначив перед відправкою у зону ООС "Дєд Волинь".

Як розповіла нам волонтерка та підприємець Вікторія Дзид, яка необдноразово анонсувала про збір допомоги, попри усі труднощі автомобіль таки вдалося завантажити.

"Допомогу для солдатів ми збираємо щомісяця, яку "Дєд" везе у самі гарячі точки, у саме пекло України. Він відправляється на три позиції "Правого сектора" та заїде до "Азова". Сьогодні потрібно розуміти, що солдат не може вийти з окопу та піти у магазин купити собі необхідні продукти чи речі. Доволі образливо, коли люди ігнорують прохання про допомогу, а йде мама загиблого солдата і несе нейбільше усього для наших хлопців", – каже волонтерка.

Серед усіх зібраних продуктів є особливо посилка, призначена для 56-річної жінки з "Азову", яка зараз не передовій. 

Читайте також: Волинські волонтери вчергове відправились на Cхід з допомогою для захисників (фоторепортаж)

"Світлана уже сім років знаходиться у самому пеклі війни на Сході. Вона є прикладом для багатьох. Я купила їй військову форму, яку вона просила і необхідні жіночі дрібнички. Важаю, такі люди вартують допомоги", – зазначила Вікторія.

Зокрема, до збору допомоги долучилася і сім'я віськового капелана Івана Гуреєва.

Крім того, Вікторія Дзидз отримала подарунок від айдарівця Руслана Кашаюка –портрет, який він створив власними руками.

"Мені дуже приємно отримати такий подарунок, адже Руслан для мене авторитетна людина, патріот та мегавоїн", – каже з вдячністю жінка.

Волонтери вдячні усім, хто не покладає рук, не втомлюється та долучається до збору допомоги нашим військовим.

"Молодці підприємці з Варшавського ринку Світлана та Іван, які передали велику партію тушонок, каш та два ящика огірків. Крім того, вони дали гроші на пальне. Також допомогла фінансово адміністрація ринку "Північний". Багато допомогли самі підприємці ринку", – розповіла Вікторія.

Також до відправки вантажу на Схід долучився активний учасний військовий дій на Сході,захисник Сергій Ковальчук на псевдо "Караван". Зокрема, чоловік брав участь у боях під Донецьким аеропортом, за що і отримав почесне звання "кіборг".

Крім того, "Дєд Волинь" щиро вдячний за надану допомогу підприємцю Ігорю Куріліну та заводу "Червона калина" за тонну води для наших захисників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook