У соцмережах Viber та Telegram створили чати "Підвези Волинська область" для лучан та жителів Волині, які мають можливість підвозити мешканців обласного центу, медиків чи правоохоронців на волонтерських засадах.

Читайте також: У популярному луцькому Telegram-каналі невідомі рекламували наркотики (фото)

Про це написав Andriy Shelestovskiy, пише ВолиньPost.

"У зв'язку з тим що у Волинській області введено карантин та не курсують приміські та міжміські маршрутки, а також обмежено одночасне перебування громадян в транспорті Луцька, створюємо канал в якому просимо водіїв, які їдуть своїм приватним транспортом і мають змогу підвезти працівників правоохоронних органів, медиків, пожежних, відгукнутися та допомогти в нелегкі часи", – повідомляє Andriy Shelestovskiy.

Нагадаємо, що задля запобігання поширенню коронавірусу із 19 березня у Луцьку на період карантину скасували як маршрутки, так і тролейбуси.

Читайте також: Попри сувору заборону через карантин у Луцьку продовжує працювати величезний гіпермаркет

Як працює сервіс:

Якщо ви водій, уточніть час, дату та маршрут, яким їдете. Також варто вказати кількість вільних місць в авто.

Якщо ви медик, напишіть звідки Ви маєте їхати, куди та коли.

Надалі, якщо водій підвозить когось і по дорозі має підібрати ще людей, то водію потрібно увімкнути маячок на час поїздки, щоб люди, які очікують по дорозі на водія, відстежували маршрут самостійно.

"Просимо з розумінням поставитися до проблеми і не робити з цього бізнес. Це має бути безкоштовна послуга, а не заробіток", – зазначає автор.

Посилання у Telegram.

Посилання у Viber.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook