У селі Наталин Горохівського району, після ремонту дороги асфасльт можна підняти руками. Сільська голова Тетяна Марчук розповіла журналістам, що грошей на ремонт з місцевого бюджету не витрачали.

Читайте також: У районі на Волині дощем розмило дорогу (фото, відео)

Дорогу у Наталині зробив місцевий підприємець своїм коштом, – розповідає сільська голова. Приїхали люди, зробили ямковий ремонт, договір з сільською радою ніякий не укладався. "Якби він відійшов – він пішов би за колесами першого дня, але він не пішов, асфальт лежить. Ми не робили суцільно, ремонтували – більші вибоїни", – пояснює жінка.

У ямах на дорозі, що утворилися біля будинку Ольги Татушко, плавають качки. Дороги в ямах тут понад 30 років, каже її сусідка – Галина Губернатор. Ямкові ремонти тут тримаються місяць–два. Вантажівки розбивають його.

Цього року в селі хотіли зробити ремонт доріг за співфінансування із державного бюджету: "Кошти ми мали, хотіли кошти на співфінансування виділити. Та цей рік так склалось, що карантин – ні район, ні область не виділяли коштів", каже сільська голова.

Читайте також: У Луцьку через марафон перекриють рух центральними вулицями

Водій Юрій Левчук щодня їздить цієї дорогою. Через бездоріжжя машину ремонтує постійно. Сьогодні, – розповідає, – повертається зі станції техобслуговування.


Зі слів Тетяни Марчук, після виборів 25 жовтня сільська рада увійде до складу Городищенської об’єднаної громади. Тоді місцеві дороги перейдуть до ОТГ – громада й ремонтуватиме їх за свої гроші.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook