У Волинській області минулої доби спалахнуло декілька пожеж торфовищ та трави.

Читайте також: На Волині горить більше 50 гектарів торфовищ, які ОДА не дала розробляти підприємству (фото)

Про це повідомили під час брифінгу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області щодо ситуації з пожежами в області, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

"Звертаюсь до всіх мешканців Волинського краю з проханням дотримання правил пожежної безпеки в побуті і природних екосистемах. Всі пожежі, що виникли за останній час – через необережне поводження невстановлених осіб", – зазначив начальник Управління ДСНС України у Волинській області, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

Головний рятувальник Волині наголосив, що зараз працюють і будуть працювати надалі оперативні групи, екологи, співробітники ДСНС і працівники поліції, які будуть притягати до відповідальності осіб, які вчинили підпал.

"У кожному селі знають ту особу, яка підпалила. Ні торфовище, ні трава самі по собі не загорілися", – зауважив Грушовінчук.

Читайте також: На Волині чоловік через спалювання листя ледь не втратив житло

Під час брифінгу наголосили на тому, що окрім адміністративної відповідальності і штрафів, особам, які не дотримались правил пожежної безпеки, загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter