Українських водіїв попередили, що їх будуть штрафувати, якщо вони встановлять ЗD номерні знаки, які стали модними останнім часом. При цьому такі номери не відповідають встановленим вимогам ДСТУ.

Читайте також: Кортеж Зеленського регулярно порушує ПДР, а оточення президента використовує "номери-прикриття", – "Схеми"

Про це заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що в Україні зараз з'явилося дуже багато компаній, які пропонують зробити номерні знаки у форматі ЗD. Водіїв запевняють, що такі номери дозволені, але це не так.

Білошицький зазначив, що в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови" чітко прописано те, що 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам.

Читайте також: На номерах вашого авто може їздити інший: як це відбувається і що робити

Він додав, що водіям загрожує штраф в розмірі 170 гривень за керування транспортним засобом з номерним знаком, що не відповідає вимогам. При повторному правопорушенні протягом року штраф зросте до 255 гривень або ж водія відправлять на громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook