Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Уряд запровадив нові правила для отримувачів субсидій

середа, 19.05.21  18:16
Уряд запровадив нові правила для отримувачів субсидій

З травня 2021 року в Україні запровадили нові правила щодо отримання субсидій. А 19 травня Кабінет Міністрів вніс певні корективи в ці правила.

Читайте також: Ціна на газ у травні різко злетіла: кому доведеться заплатити по 13,5 грн за кожен куб

Про це йдеться у телеграм Дениса Шмигаля.

За словами прем'єр-міністра, нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. Однак будуть певні винятки.

Зміни для отримувачів субсидій

Шмигаль наголосив, що верифікація субсидій буде продовжуватися. «Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує», – пояснив прем'єр.

Він додав, що нові зміни також стосуватимуться питання наявності декількох об'єктів житла.

«Якщо ви власник 3 – 4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу», – зазначив Шмигаль.

Якщо ж у людини є одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, то для неї збільшили розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.

Читайте також: В уряді нагадали, що для переоформлення субсидій надається 5 місяців

Справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення. Це дасть можливість утричі скоротити терміни розгляду заяв.

Хто зараз може отримати субсидії

  • Люди, які проживають у житлових будинках (зокрема, готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (в сільській місцевості теж).

  • Люди, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у сільській місцевості теж).

  • Багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :