В Україні в червні ціни на продукти будуть, як і раніше, рости. Прогнозується подорожчання не на все продовольство, проте основні тенденції, що встановилися на українському ринку, поки збережуться. Вартість продуктів із овочевої групи досить висока і такою буде залишатися ще принаймні до кінця другої декади червня.

Читайте також: Ціна на землю в Україні зросте вдвічі

Про це розповів директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, повідомляє Today.ua.

«До цього часу на український ринок повинні почати надходити молоді овочі з відкритого ґрунту вітчизняного виробництва... І вже в липні ми будемо мати досить велику пропозицію дешевих овочів на внутрішньому ринку», – говорить фахівець.

Ціни на хліб у червні знижуватися не будуть. Принаймні до надходження зерна нового врожаю. Лише коли в засіки піде новий урожай, стане більш-менш ясно, як може змінитися вартість хліба. Тому ціни на продукти хлібної групи поки будуть зростати, хоч і не так швидко, як це було раніше.

Читайте також: В Україні різко злетять ціни квартири: чому і як зміняться ціни

Крім того, не знижуватимуться і ціни на соняшникову олію. Такого безпрецедентного зростання цін на соняшникову олію, як це було в осінньо-зимовий сезон 2020-2021 року, вже не буде. Можливо, масло ще буде дорожчати, але вже не так стрімко.

А ось молочна продукція в країні може подешевшати. Навіть за незначної кількості худоби, з приходом літа молоко і молочні продукти можуть трохи подешевшати. Адже корови вийшли на пасовища. Це, звичайно, буде сприяти зниженню цін на продукти молочної групи. Однак розраховувати на те, що це зниження буде суттєвим і на щось вплине, не варто.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook