У Росії поширюють безглузді фейки про Максима Кривоша, який 21 липня захопив у Луцьку автобус із заручниками. Причому політ фантазії у фейкогенераторів – російських ЗМІ – мабуть, вичерпався. Позаяк Кривошу приписали якості, яких панічно бояться в РФ.

Читайте також: Ще одні заручники луцького терориста поділилися ексклюзивними подробицями

За інформацією "надійного джерела" Кривош став бійцем полку "Азов" нетрадиційної орієнтації. Такий фейк пустило видання "Комерсант", пише РБК-Україна.

Не менш смішним виглядає і джерело росЗМІ – якийсь експобратим Кривоша з дивним ім’ям – Феофан Добролюбов. Про це повідомив Telegram канал "Останній блокпост".

"Новий день, новий фейк від рашаЗМІ. Путінське видання "Комерсант" провело власне розслідування подій у Луцьку з Москви, і встановило… що лівий терорист і антифашист Максим Кривош нібито служив в полку "Азов" і був вигнаний звідти за гомосексуалізм. Про це їм повідомив екзотичний українець на ім’я Феофан Добролюбов", – йдеться в повідомленні.

Перебрехали самі себе: В Росії зганьбилися з фейком про терориста з Луцька

Читайте також: Відбувся перший допит луцького терориста

У Telegram-каналі додали, що за такі фейки слід подавати в суд, "але що з помийки РФ візьмеш".

Захоплення заручників у Луцьку: коротко про головне

  • Терорист пригрозив підірвати себе і усіх пасажирів. Він зазначив, що у нього є гранати й інша зброя.

  • Чоловік називає себе Максимом Плохим, але його справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.

  • У соцмережах він висунув свої вимоги: усі чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".

  • За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт.

  • Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook